Kultúra

II. Garden Winefest – Jazz &Grill

Másodízben kerül megrendezésre a gútai Leonor Szálló kertjében a Garden Winefest – Jazz & Grill elnevezésű minőségi gasztronómiai és kulturális programfolyam, amelyet a Gútai Búcsú és Vásár idejében, azaz augusztus 10-13 között tartanak. Az igényes kikapcsolódásra vágyókra váró zenei illetve ital- és ételkülönlegességekről a szervezők sajtótájékoztatón számoltak be.

 

Sajtótájékoztató: Majerčík Péter, Soóki Boglárka, Langer Erik, Kárpáty Ernő (foto: Fűri Gábor)

 

Kárpáty Ernő, a helloGúta PT részéről az idei évad felelős koordinátora elárulta, kerti borfesztiváljuk 3 alappilléren nyugszik: a borok, az étkek és a zene magas művészi igényességgel lettek összeállítva. Részleteket illetően kitért arra, hogy a „két szélső nap”, azaz csütörtökön és vasárnap ingyenes belépést biztosítanak az érdeklődőknek, illetve pénteken és szombaton napközben is térítésmentesen lehet belépni a helyszínre, fizetőssé az említett két napon 19 óra után válik, a belépő négy eurót kóstál. „Úgy próbáltuk meg összeállítani a kulturális és gasztronómiai menüsort, hogy valamennyi korosztály megtalálja a számára ínycsiklandozó szórakozási lehetőséget. Barátságos környezetben elkortyolgathatják a minőségi borokat, s miközben válogatott finomságokat csipegetnek, kellemes hangulatfestésként lágyan szól majd a jazz.” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Kárpáty. Gútai sajtkülönlegességek is gazdagítják a gasztronómiai menüsort.

 

    Kárpáty Ernő – helloGúta (foto: Fűri Gábor)

 

Élményszerű keretet az egész rendezvénynek a páratlan zöldövezetben lévő kerthelyiség adja, amit a Leonor Szálló vezetője biztosított. Peter Majerčík elmondta, vállalati mottójuk a minőség és az igényesség, és ennek szelleméhez tökéletesen illik a Garden Winefest – Jazz & Grill, amelyen Benkó Péter mesterszakács igazi gasztronómiai csemegéket varázsol az asztalokra. Lesz steak, házi hamburger, barbecue-borda illetve a könnyedebb ételekre vágyók Cézár-salátát is fogyaszthatnak. Ám mindezeken túl a szálló állandó kínálatából is választhatnak az érdekelődők, még pizzát is lehet rendelni. Mintegy háromszáz ülőhely várja a szórakozni vágyókat.

 

Majerčík Péter – Hotel Leonor (Foto: Fűri Gábor)

 

Az ízes étkek mellé biztos kézzel és körültekintő szakértelemmel válogatott márkás borok kerülnek terítékre. Langer Erik, sommelier, a Wine & Company tulajdonosa, úgy fogalmazott, a világ szinte minden tájáról mintegy tizennégy pincészet kiváló nedűi közül lehet választani. „Több mint tizenöt éves tapasztalattal a hátam mögött nagy odafigyeléssel válogattam a bemutatandó pincészeteket, hogy a látogatók minél több borkultúrából kapjanak egy kis ízelítőt. Itt lesznek az olasz, az osztrák és az Új Zélandi egyes pincészetek minőségi borai, ugyanakkor szlovák és magyar borászok termékeit is megtalálhatóak lesznek.” – fogalmazott Langer.

 

             Langer Erik – Wine & Company

Soóki Boglárka, a gútai Flamenco borszaküzlet képviselője a sajtótájékoztatón kifejtette, a nyárra való tekintettel a könnyed, üde borokból válogattak. Lesz fehérbor és rosé is, ami remekül illik a mérsékelt ízvilágú ételekhez is. Úgy fogalmazott, céljuk minél szélesebb körben elterjeszteni a borkultúrát, mivel Gútán nincs hagyománya, azonban többévi tapasztalatok után úgy véli, egyre fogékonyabbak rá az emberek, és a fiatalok körében is egy népszerűbb. Az érdeklődők eszményi neszmélyi, villányi és tokaji borokat is megkóstolhatnak. Akinek pedig ízlettek az egyes kultúrák borai, azok a helyszínen, de a forgalmazók gútai boltjában is megvásárolhatják. Az árakat tekintve leginkább a középkategóriák lesznek jellemzőek, hogy minél többen megengedhessék maguknak.

 

     Soóki Boglárka – Flamenco borszaküzlet

Igazán kecsegtető zenei kínálattal készülnek a szervezők. A jazz különféle alműfajaiban jeleskedő előadók magas minőségű kikapcsolódást ígérnek. Fellép Roy & Ádám, Emilio, illetve kellemes muzsikát biztosít majd a Frees és Farkas Attila jr., a hajnalig tartó bulin DJ Čeku adja a talpalávalót. Kísérőrendezvényként két gútai fényképész, Fűri Gábor és Tóth Tamás a Fauna Gutta elnevezésű fotókiállításon Gúta és térsége élővilágát tárja a közönség elé. Szombaton pedig rendhagyó divatshowra kerül sor. Minden adott lesz tehát ahhoz, hogy a Gútai Búcsú és Vásárt színesítő és kiegészítő Garden Winefest – Jazz & Grill méltó találkahelye legyen a minőségi ételek, italok és a zene szerelmeseinek.

Bővebb információ az esemény facebook oldalan: facebook.com/gardenwinefestguta

 



Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb