Közigazgatás

Már böngészhetjük a megyei választási listát – JELÖLTEK

A Komáromi járás választásra jogosult polgárai nyolc megyeelnök-jelölt és 35 képviselőjelölt közül választhatnak majd a november 4-ei megyei voksoláson. Nyolcmandátumos körzetről lévén szó, a 35 képviselő-jelöltből legfeljebb nyolcat karikázhatnak majd, az elnökjelöltek közül értelemszerűen csupán egyet. Most először lesz egyfordulós a megyeelnök-választás.

 

Az elnökválasztás nagy kérdése, hogy Milan Belica, aki az első, 2001-es megyei választások óta nem talált legyőzőre, ötödik ciklusát is megkezdheti-e a poszton. Őt a Smer-SNS-Híd koalíció támogatja, a jobboldali pártok nagy részét (SaS, OĽaNO, KDH, Nova, Šanca, OKS) pedig Ján Greššo állította maga mögé. Önállóan indított jelöltet Farkas Iván személyében az MKP, a harmadik magyar párt, az MKDSZ Hajdu Lászlót, Kotleba pártja Milan Uhríkot, az Új Parlament (Nový parlament) Ján Markot jelölte, és lesz két független induló is, Peter Oremus, valamint Renáta Kolenčíková.

A képviselő-jelöltek esetében azt lesz érdekes figyelni, hogy a helyhatósági választásokhoz hasonlóan a megyében is előre törnek-e a független jelöltek, A Komáromi járásban egyébként csak az MKP, illetve a Smer-SNS-Híd koalíció állított teljes listát. A független indulók száma 8, közülük öten Fecskék (Független Erők Csoportja) néven közösen vágnak bele a kampányba.

 


forrás: komaromonline.sk 

'Fel a tetejéhez' gomb