Utcakép

Szökőkút diákszemmel – A gútai szökőkút felújítását tervezik

Új szökőkút diákszemmel címmel hirdetett pályázatot a főtéri szökőkút látványtervének megalkotására Horváth Árpád polgármester.

„Szeretnénk folytatni a főtér rekonstrukcióját – mondta a polgármester. – Néhány éve új burkolatot kapott a főtér, tavaly kívülről teljesen felújítottuk a városházát, ám az előtte lévő szökőkút kilóg a képből. Éppen ezért szeretnénk, ha a városháza előtt új vízi látványosság jönne létre, amelynek megtervezéséhez kérjük a kreatív gondolkodású diákok segítségét.” A pályázat két kategóriában zajlik, az alapiskolák felső tagozatos diákjai, valamint középiskolások részére. Pályázni rajzzal, festménnyel vagy makettel lehet, amelyhez rövid leírást kell csatolni. A pályamunkákat március 9-ig kell eljuttatni az iskolák igazgatóságára. Első körben helyben értékelik a munkákat, és iskolánként a legjobbnak tartott 5 alkotást továbbítják a városi hivatalba március 15-ig. Itt a polgármester vezette bizottság díjazza a munkákat; minden kategória első három helyezettje értékes jutalmat kap. A legjobbnak ítélt pályázó tervei, ötletei pedig bekerülnek a konkrét megvalósítási tervezetbe, amelyet hivatásos építész dolgoz ki. „A nyertes pályázó a főtér hosszú évtizedekre szóló látványosságának egyik ötletgazdájává, alkotójává válik” – mutatott rá Horváth Árpád.

A szökőkút közepén lévő, hullámokat ábrázoló, az Elemek találkozása című alkotás Karol Paluš építész munkája, és az árvíz utáni összefogásnak állít emléket. A polgármester tájékoztatása szerint ez a szobrot a helyén marad, eköré kell megtervezni az új vízi attrakciót, szökőkutat.

forrás: www.ujszo.com

'Fel a tetejéhez' gomb