Sport

JUDO – DECSI DÓRA ezüst érmet szerzett az országos bajnokságon

Szombaton  (november 24)  Besztercebányán rendezték meg a felnőtt judo országos bajnokságot, ahol szlovák mezőny legjobbjai mérték össze tudásukat.

A gútai klubot Decsi Dóra képviselte, aki szoros küzdelmek után a dobobó második fokára állhatott fel, női 63 kg súlycsoportban. Dóra ezzel a teljesítménnyel az első érmét szerezte meg a felnőtt korosztályban.

Decsi Dóra a következőképpen értékelte az eredményt:

„Különleges volt számomra ez az országos bajnokság, mivel ez volt az első alkalom, hogy a felnőttek között indultam. Bár korántsem olyan felkészültséggel vágtam neki, mint azt szerettem volna, úgy éreztem nincs veszíteni valóm, a családom pedig elkísért a versenyre. Idén sajnos egyik csapattársam sem tudott indulni, szóval igyekeztem helytállni klubunk egyetlen képviselőjeként is. Ez az ezüstérem számomra mindenképpen egy jó kezdet és annak a jele, hogy ott a helyem a felnőtt mezőnyben. Természetesen rengeteget kell még fejlődnöm, erősödnöm, de bíztató számomra, hogy egy olyan versenyzőben találtam csak legyőzőre, aki európai szintű válogatott versenyző. Köszönöm szépen mindenkinek, aki támogatott, az edzőimnek és családomnak, és bízom benne, hogy jövőre többedmagammal vehetek részt ismét a versenyen. Az biztos, hogy számomra a dobogó teteje a kitűzött cél!“

'Fel a tetejéhez' gomb