Esemény

Jeges kalandra invitálnak a gútai rozmárok az év utolsó napján

A Vágban csobbanás legtöbbünk számára kimondottan a nyári hónapokkal köthető össze. Van Gútán egy egyre növekvő létszámú csoport, akiknek a Vág vize akkor a leghívogatóbb, amikor 10 fok alá csökken a hőmérséklete. Ők A gútai rozmárok.

A téli úszás egy olyan sport, amely kitűnő hatással van az immunrendszerre, a bőrre és nem utolsó sorban az ízületekre. A sportág kedvelői az állítják, mióta rendszeresen megmártóznak a jeges vízben, jelentősen csökkent a látogatásaik száma az orvosnál.

Idén is megrendezésre kerül a már hagyományosnak számító Szilveszteri úszás, amelyen az oszlopos tagok mellett 5-6 újonc és a környező települések “rozmárjai” is részt vesznek. A frissítő úszás mellett megrendezésre kerül az új tagok “megkeresztelése”, illetve egy verseny, amelyet az nyer meg, aki a legtovább bírja a térdig érő, pár fokos vízben.

Huszárik Károly a csoport vezetője szeretettel meghív minden gútai lakost, érdeklődőt és nézelődni vágyót december 31-én, 12:45-kor a Vág-hídhoz. A víz hőmérséklete az utóbbi napokban a kellemes 3-4 fok körül alakult…

 

 

Forrás: Gúta TVKolárovské mrože-Gútai rozmárok

'Fel a tetejéhez' gomb