Esemény

Egy színpadon a gútai sport legjobbjai

Nincs nagyobb öröm mint a sportöröm” Palik László ezen mondatával tudnám legjobban jellemezni a pénteki díjátadó hangulatát, ahol a népes publikum a sportolókkal együtt ünnepelte kitartó munkájuk gyümölcsét.

Mint az már lenni szokott, a gálát Kárpáty Ernő, a Gútai sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke nyitotta meg beszédével, amelyben Gútát mint nagybetűs sportvárost említett. Az ország legnagyobb városaiban is tudják, hogy Dél- Szlovákiában található egy Gúta, ahol a sportolás a küzdeni akarás nem csak egy üres szófordulat. Városunkban évek óta rendszeres sportoktatás zajlik különböző klubokban, köszönhetően nekik rengeteg fiatal választotta a rendszeres mozgást és tanulta meg küzdeni akarást, a tiszteletet, a megértést a sport által.”

Majd a sportolókhoz szólt és felhívta figyelmüket a díjjal járó felelősségre, egymás támogatására és összetartásra ösztönözte őket. Ez a díj egy elismerés, de ezen felül egy nagy felelősség is számotokra. Ti vagytok azok, akik példaként szolgálnak a jövő gútai sportolói számára, ezért kérlek benneteket, segítsétek társaitokat a edzéseken és a mindennapokban is.”

Az esemény ötödik éve került megrendezésre Kárpáty Ernő vezénylése alatt, évről- évre tapasztalhattuk a rendezvény színvonalának növekedését. A díjakat a sportbizottság elnöke mellett Gőgh Mihály sportbizottság alelnöke, valamint Kürti Márta, a városi hivatal dolgozója adta át. A nyitóbeszéd után megkezdődött a díjak átadása a 15 év alatti korosztállyal.

Bronzsáv:

Ollé Roland (labdarúgás), Gőgh Márton (kézilabda), Kébé Filip (birkózás), Fördős Nikoletta (művészi kerékpár), Dinkó Branislav (birkózás), Czina Gergő (cselgáncs)

Ezüstsáv:

Csizmadia Lóránd (labdarúgás), Lakatoš Patrik (birkózás), Lucia Vu The Yen (kézilabda), Kurucz Erika Réka (karate)

Aranysáv:

Nagy Rebeka (kézilabda), Báňás Richard (labdarúgás), Szabóová Margaréta (cselgáncs), Horváth Christopher (karate), Tánczos Márton (cselgáncs)

Ezt követte a Taiko Hungary Japándob Egyesület dinamikus előadása, amelynek köszönhetően egy kis ízelítőt kaphattunk a harcművészetekben is gazdag japán kultúra egy szegletéből.

A gála a 15 év feletti korosztály és a csapatok kiértékelésével folytatódott.

BronzsávSzulcsányi Viktor (karate), Marosi Attila (kézilabda), Laky Zoltán (kézilabda), Decsi Dóra (cselgáncs), Néveri Péter (postagalamb)

Ezüstsáv: Takács Márió (karate), Žibrita Natália (művészi kerékpár), Kókai Marek (labdarúgás), Angyal Márk (cselgáncs)

Aranysáv: Zuzula Milan (labdarúgás), Fers Sándor (sportlövészet), Jóba Attila (karate)

Csapatok:

1.Gooal Academy Kolárovo (labdarúgás), U-9: Hrotko Márkó, Struhárik Attila, Hangya Roland, Steiner Viktor, Kucsora Krisztián, Lukács Bálint, Fördős Máté, Angyal Ákos, Madarász Márk, Madarász Máté, Bábi Olivér, Gombai Dominik, Langschadl Illés, Szabó Bence, Zakály Kevin, Kristofóli Ronald, Borsányi Viktor, Lukács Dávid, Kalmár Dominik, Varga Ádám

1. HŠK-74 Kolárovo (kézilabda), fiatalabb diáklányok: Árgyusiová Franciska, Kovácsová Vivien,  Helcová Lucia, Marosi Kinga, Ládiová Natália, Keszegh Kyra, Pál Sofia, Egriová Nikoleta, Baráthová Nikoleta, Uhrin Dóra, Balázsová Nikoleta, Kiss Réka, Papáčková Viktória, Lucia Vu The Yen, Nagy Rebeka, Leczkésiová Veronika

2. Karate Klub Taiyó Kolárovo (karate), fiatalabb diáklányok: Varga Tünde Emese, Erdélyiová Nina, Rigó Rebecca, Lakatošová Erika

3. Művészi kerékpár, női négyes: Szabó Dóra, Domin Henrietta, Kulich Eszter, Mihalics Panna Rebeka

A gálaest műsorát Fakirka Kika fény és tűz showja tette meg színesebbé. Előadásába belecsempészte Gúta város címerét is, amivel sikerült belopnia magát a közönség szívébe. Produkcióját, nem meglepő módon, vastapssal honorálta a közönség.

Ezt követően kiosztásra kerültek a különdíjak. Az előző évekhez hasonlóan idén is díjazták azokat a gútai sportolókat, akik nem gútai klubokban sportolnak és 2018-ban kiemelkedő eredményeket értek el.

Különdíj: Bagita Dániel (karate), Regő Dániel (atlétika), Tóth Enikő (erőemelés), Mihalics Attila (vízilabda), Bogárová Dominika (karate), Žibrita Rebeka (atlétika), Beke Ádám (jégkorong), Tóth Nikolett (kézilabda)

Az ÉV sportteljesítménye kitüntetést Zsélyi Zoltán kapta, aki a gútai vízkereszt maratonfutó-verseny szervezője és 2018- ban teljesítette 100- ik maratonját. 

Elismerésben részesült a Kolárovo Cup szervezőgárdája is, akik hosszú évek óta fáradhatatlanul szervezik a gútai vásár ideje alatt megrendezésre kerülő nemzetközi kézilabdatornát.

Az est során a műsorvezetői feladatokat a Gúta TV bemondói, Görner Monika és Jaroslava Blašková látták el.

 

Fotó: Fűri Gábor

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb