Esemény

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínált programot a gútai Kattancsfesztivál

Generációk találkozója volt szombaton a gútai Kattancsfesztiválon, a vízimalomnál. Az egész napos program kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínált programot, az esti koncertet és az utcabált elmosta az eső, de voltak, akik kitartottak.

A rendezvényt Horváth Árpád, polgármester Samu István és Pikáli Róbert szervezők nyitották meg, a műsorvezető Tóth Laca volt.

A Gyerekpark nem csak a kicsiknek, a szülőknek is izgalmas játékokkal volt tele, a fakörhinta mellett megfért az légvár, és nagyon sok ügyességi játék is. A gyermekek ingyen lufit is kaptak, és volt arcfestés, tetoválás is. Az alapiskolások és a művészeti iskola műsorain kiderült, nagyon sok tehetséges fiatal van városunkban, ezzel kapcsolatban Samu István a rendezvény egyik szervezője elmondta, érdemes lenne elgondolkodni egy gútai tehetségkutatón a gyerekeknek. A három magyar alapiskola és a művészeti alapiskola műsora után délután a ReDance táncklub is a tehetségek sorát sorakoztatta fel, a táncklubnak kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek egyaránt tagjai.

 

Nagy sikert aratott Mezei Ernő és cigányzenekara, és Vígh Valika nótaénekesnő előadása is, más stílust képviselt a túlontool rock zenekar, hiszen a modern zenei paletta szinte valamennyi stílusát ötvözik, amellyel igazán különleges hangzásvilága van a zenéjüknek. A Rock Project szintén gútai zenészeket sorakoztat fel, fiataltól az idősebb korosztályig játszanak a zenekarban, ők régi rock-slágereket és saját számokat is beépítettek a repertoárba, a Rubin zenekar követte egy utcabállal.

A kulturális program mellett a rendezvény fő célja, ahogy a neve is mutatja, a Kattancs sütőverseny, de halászlé is készült. A zsűri elnöke Gőgh Mihály elmondta, hogy nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, mert minden étel nagyon finom volt, figyeltek az ízekre és a terítésre is. A zsűri további  tagjai: Antal György, Tóth Péter, Takács Márió és Fördős Zoltán voltak.

A halászléfőző verseny győztese Mocskos Dorna Renáta és csapata lettek, második helyen ifjabb Marosi Róberték, harmadik helyen pedig a Szabolcs csapat végzett.

A kattancs sütő versenyre 7 csapat nevezett be, ami lehet kevésnek tűnik, de ezek 5 fős csapatok és bizony csak nagy gyakorlattal rendelkező hölgyek bírják az egész napot tészta dagasztást, mert mindenki kézzel dagasztja be a kalácsnak valót. – tudtuk meg Samu Istvántól. A verseny győztese Őszi Enikőék csapata lett, második helyen Gútai Idősek Otthona, harmadik helyen pedig a Süssünk Adrival csapat lett. Díjat természetesen minden csapat nyert.

Fotó: Tivadar Marosi

 

'Fel a tetejéhez' gomb