Hírek

Defibrillátor készüléket vásárolt Gúta városa

Mivel sok a tömeg rendezvény és átalakult az elmúlt években a mentőszolgálat, Gúta városa még tavasszal úgy döntött, defibrillátor készüléket vásárol, a műszer ősztől a városi rendőröknél található meg.  

A defibrillátor olyan orvosi készülék, amely elektromos áram keltésére alkalmas, rövid ideig tartó, néhány amper erősségű áramot lehet vele előállítani.

A készülék, melyet a város megvásárolt, a városi rendőröknél van elhelyezve – tudtuk meg dr. Viola Miklóstól, az egészségügyi bizottság elnökétől, mint elmondta: a mentők felszereltségéhez tartozik egy EKG, amely internetes összeköttetésben van a nyitrai központtal, amennyiben szükség van defibrillátor készülékre, Nyitráról értesítik a gútai városi rendőrséget, és ők kiszállítják a műszert a helyszínre.

 

Fontos tudni, hogy a defibrillátor csak akkor használható, ha riasztás érkezik a 155-ös, vagy 112-es telefonszámra, és a kezelő úgy dönt, szükség van a gépre, rajtuk kívül a körzeti orvosoknak van lehetősége a gép használatát kérni, vagy azt használni.

A kezelése nagyon egyszerű, a városi rendőrök részt vettek egy képzésen is, ahol megtanulhatták a használatát, de a gép elmondja a megfelelő utasításokat, mit kell csinálni.

Viola Miklós azt is elmondta: európai és szlovákiai trend is, hogy a defibrillátor készülékek a városi/községi rendőröknél kapnak helyet.

vncs

 

Fotók: www.defibrillatorok.hu, www.home.bt.com

'Fel a tetejéhez' gomb