Hírek

Covid- automata március 22-től: A járványhelyzet némileg javult, továbbra is marad a bordó besorolás

Március 22-től ismét változik Szlovákia járásainak besorolása, a hatályban lévő COVID-automata alapján. Bár az elmúlt hetekben javult a gyorstesztekkel mért fertőzöttségi arány a Komáromi járásban, régiónk továbbra is a bordó besorolást kapta.

Szlovákia kormánya a szerdai ülésen jóváhagyta az ország járásainak legfrissebb besorolását. A járványügyi szempontból legrosszabb, fekete fázisban 20 járás foglal helyet, a III., vagyis bordó fázisban 55, míg a II. fázisban mindössze 4 járás található.

Komáromi járás következő hétfőtől (március 22.) továbbra is a bordó fázisban lesz, csakugyan, mint a legtöbb környékbeli járás. Egyedüli kivétel az Érsekújvári járás, mely az eggyel jobb, piros besorolást kapta.

Ezek alapján a negatív antigén tesztek érvényessége a Komáromi járásban továbbra is 7 nap. Ezt követően pedig meg kell ismételni a tesztelést.

Az ország egészét tekintve Szlovákia továbbra is a legsúlyosabb, fekete fázisban van.

Elérhető egy nagyon hasznos weboldal, amely segít eligazodni az aktuális előírásokat illetően hosszas keresgélés nélkül. A járás kiválasztása után kijelzi, hogy az aktuális járványügyi helyzet, illetve a Covid- automata szerint milyen szabályok érvényesek az adott járásra. A weboldal ITT található.

(Forrás: sziakomarom.sk, Borítókép: www.tvnoviny.sk)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb