HírekRégió

Tovább javul a járványhelyzet a Komáromi járásban

A Komáromi járás tesztelési eredményei

Hétvégén a Komáromi járásban az önkormányzatok szervezésében 27.080 antigén tesztet végeztek, amiből 60 lett pozitív. Az állandó (magán) mintavételi pontokon 11.670 tesztet végeztek, amiből 65 jelzett pozitív esetet. Pénteken egy cégben 87 alkalmazottat teszteltek, amelyből mind negatív volt.

Összesen péntek-szombat-vasárnap a Komáromi járásban 38.837 tesztet végeztek, amiből 125 volt pozitív. Ez 0,32 százalékos fertőzöttséget mutat. A Komáromi járásban az egy héttel ezelőtt a hétvégi tesztelés 0,37 százalékos (39.708/149) eredményt, két héttel korábban pedig 0,36 százalékos (39.838/142) fertőzöttséget mutatott.

A járások besorolása április 5-től
  • Fekete járások: Csacai, Illavai, Korponai, Kiszucaújhelyi, Losonci, Miavai, Vágújhelyi, Poltári, Poprádi, Trencséni.
  • Piros járások: Késmárki, Komáromi, Kassai (I.–IV.), Kassa-környéki, Lévai, Mezőlaborci, Nyitrai, Érsekújvári, Iglói, Sztropkói, Felsővízközi, Nagytapolcsányi, Nagyszombati, Aranyosmaróti.
  • A többi járás bordó besorolást kapott.

Hétfőtől a Komáromi járás piros besorolású, azaz már csak a II. fokú figyelmeztetés van érvényben járásunkban. Hogy ez milyen intézkedéseket von maga után, a Covid- automat weboldalán pontosan megtalálható.

Enyhén javult a pandémiás helyzet az AGEL cégcsoporthoz tartozó komáromi kórházban. Mind a koronavírusos betegek, mind a betegszabadságon lévő kórházi dolgozók száma csökkent.

A kórházhoz tartozó oltóközpontban már több mint 32 ezer személy kapta meg a koronavírus ellei oltást. Csak a hétvége folyamán 3320 személy vakcinációját segítették a komáromi mentősök. 

A kórházban jelenleg 35 koronavírusos pácienst látnak el, közülük 2 – nem invazív – mesterséges lélegeztetésre szorul. További 6 személy esetében a koronavírus gyanúja áll fenn.  

A kórházi dolgozók közül jelenleg 8 személy koronavírusos, további 2 pedig kötelező karanténban van. A kórház igazgatója, Miroslav Jaška bizakodó, s reméli, hamarosan az intenzív osztály ágyai visszaalakíthatóak lesznek, és a nem koronavírusos páciensek is igénybe vehetik majd őket.

A kórház, ahol továbbra is járványellenes intézkedések vannak érvényben, nyitott arra, hogy egy nagykapacitású oltóközpontot hozzanak létre Komáromban. 

Forrás: bumm.sk, ujszo.sk, Fotó: getty images

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb