EseményKultúraZene

Ülj fel te is hipekarmikus zenesztráda autójára a Csángállóval

Pszichedelikus élmény, egy kárpát-medencei muzsika bonbonban, talán így lehetne bemutatni a Csángálló zenekart. Világzenei jazz művelői ezúttal a Hajómalom Fesztiválon is előrukkolnak a tőlük elvárható virtuóz bulival augusztus 14-én.

A zenekar 2009-es alakulása óta nem csak szórakoztat, de egyben hagyományt is őríz, hiszen azzal a céllal álltak össze, hogy a moldvai és a gyimesi csángó kultúra zenei világát megpróbálják autentikus formában tükrözni. Mindemellett a balkáni nemzetek összetéveszthetetlen népzenéje és egy nagy adag improvizáció, ami a banda sava-borsát adja. Egyesek szerint ennek is köszönhető, hogy a Csángállók zenei élménye egy valóságos tudatállapot. A zenészek már több mint tíz éve mértékadó részei a magyar népzenei, illetve világzenei életnek, rendszeres fellépői a budapesti táncházaknak, kluboknak és nyári fesztiváloknak, emellett többször koncerteztek már külföldön is, ám most a mi szeretett városunkban fitoktatják majd tudásukat, amiért hálásak lehetünk.

Akárcsak a nagy elődök, ők is, ha tehetik útra kelnek a Gyimes és Moldva felé, hogy az ott szerzett élményeket átadhassák, persze a saját maguk módján a közönségüknek. A számtalan utazásból, kalandból, illetve élményből és a csángó szó eredetéből állt össze a zenekar neve. A muzsikusok szorgalma és munkája nem csak a rajongóknál aratott sikert, mert a szakma is elismeri őket, így valósulhatott meg, hogy olyan, nemzetközileg elismert alkotókkal dolgoztak már együtt, mint Tcha Limberger vagy Lajkó Félix. Utóbbival közösen nyitották meg a 2016-os O.Z.O.R.A. Fesztivált.

Az Hajómalom Fesztiválra a jegyek elérhetőek:
– onlinewww.oneticket.sk
– hivatalos eladó pontokon, melyek a következőek:
FURBIFY – Gúta, Győr utca
DUNTEL – Komárom, Tesco (Pozsonyi út 4018)
DUNTEL – Dunaszerdahely, Tesco
DUNTEL – Dunaszerdahely, OC Max
DUNTEL – Somorja, Gazdovský rad 43A
DUNTEL – Dunajská Lužná, COOP CENTER

Nyitókép: Csángálló facebook oldal

Portálunk az esemény médiapartnere.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb