EseménySport

Fussunk Biankáért, DGS Dögös Sprint 2021

Szinte eggyé vált városunkkal és a segíteni akarás szimbóluma lett a DGS Dögös Sprint nevű jótékonysági sportrendezvény, melyet idén már nyolcadik alkalommal rendeznek meg. Ezúttal egy ötéves kislányért, Skuba Biankáért mozdulhatsz meg szeptember 11-én.



A kislány súlyos testi rendellenességgel született, lényegében mozgásképtelen, de ez ellen most sokat tehetsz pusztán azzal, ha eljössz a rendezvényünkre Gútára. Bianka története attól más az eddig megsegített gyerekekétől, hogy nála egyelőre még azt sem sikerült a szakembereknek kiderítenie, hogy valójában mi is az az alapbetegség, ami minden egyéb egészségügyi probléma forrása. A gyermeknek állandó felügyeletre van szüksége, pedig Bianka egy igazi életvidám kisember, aki futna, szaladna, egész nap a szabadban játszana a jó levegőn a többi kicsivel. Kérlek 2021-ben sprintelj velünk, hogy a kislány minél hamarabb a megfelelő kezelést megkaphassa és elindulhasson a gyógyulás útján. Az alábbi linken többet megtudhatsz az idei választottunkról:

Úgy érzed, hogy szívesen segítenél, de régen mozogtál már és attól tartasz, hogy nem fogod bírni, emiatt ne fájjon a fejed, mert az esemény szervezői mindenkire gondoltak éppen ezért számos távra lehet nevezni. Elindulhatsz 3, 7 és 14 kilométeren is, sőt nem csak egyéniben, hanem csapatban a barátaiddal a kollégáiddal vagy éppen a sporttársakkal is futhatsz. A csapatoknál 3,7 és 14 km-en is értékelik a teljesítményt, minden csapat 3 legjobb ideje adódik össze, amely meghatározza a csapatok végső sorrendjét, itt nincs korcsoport, nincs külön női és férfi kategória). A csapat minden tagjának egyéni teljesítménye is értékelve lesz, egy csapat minimum 3 főből kell, hogy összeálljon.

A gyerekek előtt is nyitott az esemény már óvodásokat is szívesen látjuk és az alsó tagozatosok is örömmel szoktak velünk dögös sprintelni, ráadásul nekik ingyenes a megmozdulás és regisztrálniuk sem kell. Azonban mindenki másnak igen, amit online megtehetsz egészen szeptember 6-ig itt: www.dgsprint.eu/regisztracio A helyszínen, az esemény napján csak korlátozott számban reggel 8 és 9 óra között tudod ezt megtenni, ezért is javasoljuk az előzetes nevezést, melynek az is előnye, hogy akkor a nevezési díj is kevesebb, mindössze 14 euró fejenként. Ahogy ezt már fentebb írtuk ez szeptember 6-ig van így! Fontos tudnod, hogy az online regisztráció csak akkor érvényes, ha a nevezési díjat 2021. szeptember 8-ig befizeted. A regisztrációs űrlap kitöltése után e-mailben küldjük a további információkat. Ha mégis a helyszínen regisztrálnál akkor már 16 eurót kell fizetned, ezt is reggel 8 és 9 között tudod megtenni.


Na, de mit is kapsz a befizetett pénzedért? Természetesen magát a részvételt, chipes rajtszámot, egy befutóérmet a választott távodnak megfelelően és persze időmérést a chipeddel. A frissítő víz, egy kis gyümölcs is benne van az árban, ahogy az orvosi szolgálat, illetve minden egyéb helyszíni program díja, na meg az érzés, hogy jónak lenni jó, és a tudat, hogy segítettél Biankának.

Ha bármi másra kíváncsi vagy látogass el a verseny oldalára: https://www.dgsprint.eu/versenykiiras/

Foto: Laczkó Sándor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb