EseménySport

Tíz éve futunk azért, hogy másoknak jobb legyen

Fantasztikus jubileumhoz ért a DGS Dögös Sprint.

Ha eddig mindegyiken részt vettél akkor azért, ha eddig nem vettél részt egyiken sem, akkor pedig azért is ott a helyed Felvidék egyik legnépszerűbb jótékonysági eseményén.

Szerénytelen volna arról beszélni, hogy mennyi gyermeknek tudott, illetve milyen szinten segíteni a DGS Dögös Sprint, ami sokkal több egy futóversenynél, hiszen igazi emblematikus történéssé vált Gúta életében és sokan emiatt ismerték meg városunkat. A rendezvény sikere jó értelemben az egyszerűségében rejlik, hiszen jó szándékú emberből mindig elég van, ám ennyire könnyen sehol máshol nem tudnak segíteni, mint a népszerű gútai futáson.

Ha egy üzlet beindul
Ez már rég nem egy sportrendezvény, inkább egy közösségi esemény, egy szociális tér, ami a Hajómalom csodálatos környezetében valósul meg sokak örömére. Nem kell hozzá sportmúlt, nem kell hozzá hosszú és fárasztó felkészülés, pusztán egy kis akarat, illetve jó szándék. Sokan egyedül teljesítik a távot, sokan barátokkal, kollégákkal, mások egymcsaládi eseménynek tekintik és gyermekeikkel kocognak egy jót, de volt már olyan, aki kutyájával, valamint olyan is, aki babakocsit tolva, sőt volt már olyan is, amikor valaki
féllábbal tudta le a távját. Mint ennek a cikknek az írója magam is bevallhatom idén egy kisebb csapat tagjaként teljesítem majd a DGS-t, mellyel egy beteg gyermek életét tehetem jobbá, amivel esélyt adhatok valakinek egy jobb, egy teljesebb élethez.

Ha a tíz év mesélni tudna
A DGS szervezői valószínűleg hosszan tudnának sztorizni az eseményről, a kezdetekről, arról, hogy évről évre nőtt a résztvevők száma, hogy még a Covid idején sem maradtak távolt a futok. Arról is biztosan mesélnének, hogy sokan csak és kizárólag a DGS miatt érkeznek ide magyarok, szlovákok, illetve számos más országból való emberek. Mi is lehetne jobb városimázs, mint egy ilyen rendezvény, ahol sok-sok ember valami megfogalmazhatatlanul jóban veszt részt, miközben ők is jól érzik magukat és tesznek a
saját, valamint egy kiválasztott gyermek egészségéért.

A jó hír, hogy ha eddig kimaradt a Dögös Sprint az életedből, most bepótolhatod, hiszen az idei, a tizedik eseményre már lehet regisztrálni itt tudsz.
Ebben az évben május 27-én lesz az a nap, amikor megmozdul a városunk és jó példával jár el, tedd ez te is és hívd el a barátaidat is, hogy együtt mondhassátok el, mi megtettük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb