EseményKultúraSport

Újra sportbált rendeznek Gútán – Szinte minden jegy elkelt már

Remek kezdeményezésnek vetett véget a koronavírus járvány Gútán, ez pedig nem volt más, mint a sportbál, ám a város önkormányzatának sportbizottsága úgy döntött újraéleszti ez a nagyszerű eseményt. A főszervezővel, Gőgh Péterrel beszélgettünk a rendezvényről.

Idén a karate lesz a bál kiemelt sportja Fotó: Pexels/Artem Podrez

Csapatépítés, közösségszervezés, baráti kapcsolatok kialakítása, erősítése és persze egy jó cél támogatása is a küldetése a szeptember 16-án, szombaton megrendezendő bálnak, amit Gútán a Városi Művelődési Központban tarnak este 7 órától.

Szükség van egy eseményre, ahol a városunk sportolói együtt lehetnek, beszélgethetnek, barátkozhatnak, miközben jól érzik magukat, urambocsá mulatnak és mindezt teszik egy távlati célért, ami a város lakóit, a közösségünket szolgálja

– kezdte mondandóját Gőgh Péter, akit sokan a gútai kézilabdások vezetőjeként ismerhetnek, és aki Kárpáty Ernőt váltotta a Sport és Ifjúságnevelési bizottság élén.

Számos sikeres sport klub, egyesület működik a városunkban, így már csak ezért is illik, hogy legyen nekik egy báljuk, a tervek szerint minden egyes ilyen eseményen kiemelünk majd egy sportot, ami körül épül a műsor, illetve a díszvendégek. Ebben az évben, ezen a felélesztett bálon ez a karate lett.

– fejtette ki a sportbizottság elnöke, aki elmondta azt is, hogy a tokiói olimpia bronzérmes karatékája, Hárspataki Gábor és az ő és a Magyar Karate Válogatott edzője, Fischer Mihály lesznek a díszvendégek.

A gútai karatékák tartanak majd egy bemutatót, majd a szintén gútai tánciskola, a ReDance társulatának tagjai is megmutatják tudásukat, művészetüket. Mindezek után a vendégeké lesz a parkett, akik szórakozásáról a Rubin zenekar gondoskodik, akik minden műfajban otthon vannak.

– tudatta lapunkkal a főszervező, aki arról is beszélt, hogy annak különösen örül, hogy fiatalok és középkorúak, de még idősebbek is vannak azok között, akik megvették már a jegyüket a bálra, amiből az is látszik, hogy a sportnak egy generációs összetartó ere is van. Emellett Gőgh Péter arról is informált minket, hogy a bál bevételét a gútai vízi sportélet támogatását szolgálja.

A vízi sportok népszerűsítését, fejlesztését támogatják a bál résztvevői Fotó: Pexels/Евгений Шухман

Olyan adottságokkal, olyan kincsekkel vagyunk megáldva Gútán, amit valamiért eddig nem használtunk ki. A Kis-Duna és Vág is alkalmas evezős, kenus, kajakos túrákra. A környező települések nagyon sokat profitálnak és nem csak anyagilag az ilyen fajta vízi turizmusból, ám nálunk ki sem tudnak kötni az ilyen csoportok, nincs egy hely, ahol egy üdítőt megihatnának, egy szendvicset ehetnének és szállások híján is vagyunk. Arról nem is beszélve, hogy a helyi embereknek is remek kikapcsolódást, szórakozást jelentene a vízi sportok ilyen irányú fejlesztése

– zárta gondolatait Gőgh Péter, aki elmondta, hogy szeptember 13-ig lehet még jegyet kapni, a VMK pénztárában, ám aki szeretne annak sietni kell, mert alig maradt már.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb