Esemény

Elképesztő – Sosem látott fejlesztések Gútán – Nagyratörő tervek a Dögösben és a Szent Rozália Parkban

Gúta városának vezetése újabb fejlesztésekről, tervekről számolt az önkormányzat szeptember 14-i ülésén. A városvezetés elképesztő látványtervekkel illusztrálta a Dögös területén tervezett fejlesztéseit, illetve a Szent Rozália Park felújítása, megújítása is terítékre került.

Évtizedes adóssága volt a város vezetésének, hogy rendezze a Dögös területén a tulajdonviszonyokat, ami úgy tűnik végre sikerült.

Az ide tervezett fejlesztések egy közös gondolkodás eredményei. A terület adottságait figyelembe vettük. Pontosan ismerjük ennek a területnek az értékeit, a benne rejlő lehetőséget, ami egy kitörési pont a városunknak

– fogalmazott Halász Béla polgármester és Kárpáty Ernő alpolgármester. A városvezetők részletezték is a fejlesztéseket, melyen a meglévő épületek felújítása, modernizálása mellett vendéglátó és közösségi terek létrehozása is szerepel. Emellett olyan a területen lévő fejlesztésekről is beszámoltak, mint a Békavár rekonstrukciója, a tanösvény kibővítése, illetve egy kilátó felépítése, valamint egy hajóház is szerepel a tervekben és természetesen a közvilágítás kiépítése is.

A Békavár látványtervei

Ezekkel a fejlesztésekkel nem csak a gútai embereknek, családoknak kínálnánk alternatívát kirándulásokhoz, kikapcsolódáshoz, kulturált körülmények közötti szórakozáshoz, hanem turistákat is ide tudnák csalogatni, akik akár egy csónakkirándulás keretében is felkereshetik Gútát

– fejtette ki Kárpáty Ernő.

A meglévő épületek fejlesztése, modernizálása, újak létrehozása is szerepel a város terveiben Fotó: látványterv

Szintén hosszú ideje amolyan mostohagyereke volt a városunknak a Szent Rozália Park, azonban ennek a fejlesztésére, megújítására is terv készült.

A területen lényegében minden megújulna, a kápolna, a járdák, a padok, a szökőkút, persze a síremlékek is méltó körülményeket kapnának. Fontos hangsúlyozni, hogy a biodiverzitás növelése kiemelt szempont, így nincs szó fák, növények kivágásáról, sőt újabbak telepítését szeretnénk

– tudatta a polgármester.

A városi park is minden részletében megújulna Fotó: látványterv

A városvezetés arról is szólt, hogy a két nagy fejlesztésre két különböző pályázattal kívánnak támogatást szerezni az Interreg keretein belül, ami egy határokon átnyúló támogatási rendszer. Ennek megfelelően magyarországi partnerei is vannak Gútának, a Dögösben végrehajtott elképzeléseknél Oroszlány, míg a Szent Rozália Parkhoz kapcsolódó felújításoknál Tata városa. A pályázatokat holnap, azaz szeptember 15-én adja be a városvezetés és a partnerei.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb