EseményGazdaságRégió

Ha egy üzlet beindul – Folytatódik a gútai sikertörténet

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően tovább bővülhet, fejlődhet a város egyik legnagyobb támogatója, a mindenki által ismert Lebeco pékség, amely jelentős fejlesztéseket hajtott végre, aminek köszönhetően már 1000 négyzetméteren végzi a tevékenységét.

Talán nincs is olyan rendezvény városunkban, amit ne támogatna a Lebeco pékség, ezért is örömteli, hogy ez a sikeres vállalkozás olyan fejlesztéseket tudott az elmúlt években véghez vinni, melyek továbbra is biztosítják a cég versenyképességét. A vállalkozás vezetőjével Lévai Leonárddal beszélgettünk a cég jelenéről és jövőjéről.

A fejlesztésnek köszönhetően még több helyre eljuthatnak a gútai pékség termékei Fotó: Lebeco/Facebook

Egy határokon átívelő pályázaton indultunk két évvel ezelőtt, amit sikeres el is nyertünk. Ekkor kezdtünk bele a jelentős fejlesztésekbe, aminek a következményeként 400 négyzetméterrel bővült a gyártócsarnokunk, ahol levelestészta gyártó részleg mellett raktár és sütőkemencék is helyet kaptak

– fejtette ki a cégtulajdonos, aki nem mellesleg a szülei által három évtizeddel ezelőtt létrehozott családi vállalkozást vitte tovább. Arról is beszélt Lévai Leonárd, hogy az említetten túl technológiai fejlesztések is megvalósultak, melyek elengedhetetlenek, ha a piacképességüket tartani akarják.

A beruházásoknak köszönhetően harminc százalékkal növeltük a gyártókapacitásunkat és négy új üzletet is tudtunk nyitni a régióban, ezzel már 24 üzlettel rendelkezünk. A cég már 1000 négyzetméteren végzik a tevékenységét, az üzleteinkben a magunk által készített termékeket áruljuk, értékesítjük.

– fogalmazott a Lebeco tulajdonosa, aki arról is beszélt lapunknak, hogy hamarosan a városunkban egy mintaboltot fognak nyitni, de a terveikben szerepel egy hangulatos kávézó, illetve szálláshely létrehozás, és nem utolsósorban egy őstermelői piac beindítása is.

Szijjártó Péter megkóstolta a Lebeco termékeit

Ezen felül arról is szólt Lévai Leonard, hogy nagy megtiszteltetés volt neki és a cégének, hogy vendégül láthatták Magyarország külgazdasági és külügyminiszterét a cég új részlegének az átadó ünnepségén szeptember 27-én, aki most először járt Gútán. Lapunknak elárulta azt is a cégvezető, hogy azért is nagy öröm ez a fejlesztés, mert így reményei szerint továbbra is támogathatnak olyan rendezvényeket, mint a városi sportesemények, a bálok, a kulturális, illetve gyermek programok, vagy éppen az augusztus 20-i kenyérszentelés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb