EseményFelhívás

A te szavazatodra is szüksége van a gútai zongoristának, Farkas Attilának

Ebben az évben is átadják a Harmónia közönségdíjat, ami hivatalosan a Szlovákiai Magyarok Zenei Díja. Idén ez különös kedves a városunk szívének, hiszen a jelöltek egyik, nem más mint Farkas Attila, gútai zongoraművész.

A felvidéki magyar zenészek legrangosabb művészeti elismerését nyerheti el egy gútai fiatalember, aki ifjú kora ellenére, már bizonyított a jazz világban. 2023-ban három jelöltre lehet szavazni: Opera trió (Kevicky Tünde, Kollár Katalin, Kovács Nagy Andrea), illetve Jánoska Tibor zongoraművész és 25 éves gútai Farkas Attila, aki szintén zongoraművész.

A legjobbaktól tanulhatott

Városunk szülötte a világhírű zongorista ifjabb Szakcsi Lakatos Béla felfedezettje, és tanítványa, aki a nemzetközi hírű magyarországi Snétberger Zenei Tehetség Központ diákja volt. A gútai fiatalembernek lehetősége volt egy elnyert ösztöndíjnak köszönhetően Berlinben fellépnie híres B Flat jazz clubban, illetve később Budapesten a Vigadóban és MOM Kulturális Központban is megmutathatta a művészetét, de fellépett már a Hajómalom fesztiválon is.

A jelölés nekem nagyon nagy megtiszteltetés, egyben egy pozitív visszajelzés arról, hogy az eddigi években jól teljesítettem és jó úton haladok. Másrészt egy nagy kihívás is a jelölés, ugyanis úgy érzem, hogy még többet kell teljesítenem, ha elnyerem ezzel bizonyítva, hogy megérdemeltem a díjat

– fejtette ki a fiatal tehetség.

Így szavazhatsz Attilára

Nem kell mást tenned, csak ellátogatnod a Harmónia zenei díj hivatalos oldalára, ahol látod az idei jelölteket, köztük Attilát, akire leadod a szavazatodat, amit aztán egy emaillel is igazolnod kell. Tegyétek meg minél többen, hogy városunk egy újabb szülöttje, egy újabb gútai nevétől legyen hangos Felvidék. Nem árt, ha sietsz, mert az online szavazást 2023. október 14-én szombaton, 12 órakor zárják le. Szólj másoknak is, hogy szavazzanak, hogy mi gútaiak újra büszkék lehessünk egy újabb tehetségünkre.

Amit a díjról tudni érdemes

Az elismerés ötlete a Felvidék Himnuszának szerzőjéhez Lábszky Olivérhez fűződik, aki még 2011-ben egy a magyarországi Fonogram-díjhoz, vagy a világhírű Grammy-díjhoz hasonlót képzelt el a felvidéki magyar muzsikusok számára. Az ötletére vevő volt a Csemadok naszvadi alapszervezetének elnöke Dobosi Róbert, így elindulhatott a díjalapítás folyamata. Nem is kellett sokat várni ahhoz, hogy az elképzelés valósággá váljon, hiszen az első díjátadót 2012-ben megtartották, ekkor hat kategóriában osztottak ki elismeréseket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb