EseményKultúraZene

Forralt bor, kürtöskalács, zenés programok – Három napon át vár a megújult karácsonyi vásár

Érezd jól magad a gútai tehetségekkel, családod és szeretteid környezetében, ahol minden korosztály megtalálja a neki való programot.

Nincs is hangulatosabb, mint a szeretteinkkel sétálni egy ízlésesen feldíszített sétányon, ahol a fahéj, a szegfűszeg, és sült kolbász, vagy éppen sült gesztenye utánozhatatlan illata lengi be a környéket. Mindeközben kézműves termékeket, díszeket, mindenféle különlegességet kínálnak az árusok, ezalatt ünnepi dallamok szólnak, illetve amerre csak néz az ember boldog, mosolygós családok, édesanyák, édesapák és gyerekeik mindenfelé. Ezek mind egy hamisítatlan karácsonyi vásár velejárói, ám ez is fokozható és Gúta vezetése, illetve az újra létrehozott Kultúra és Kulturális Örökség Bizottság ezt is továbbgondolta.

Miért ne csepegtethetnék egy kis kultúrát a karácsonyi vásárba, miért is ne lehetne ez is egy sajátos mini fesztivál, zenével, fellépőkkel, értékekkel? Elsősorban ezek a gondolatok vezettek minket az idei ünnepi vásár megszervezésekor

– fejtette ki Samu István bizottsági elnök.

Ebben az évben december 15-től 17-ig rendezik meg Gútán a Karácsonyi vásárt. A helyszín a nyári vásáron és búcsún bevált belvárosi környezet, a városi hivatal előtti tér lesz.

Mindjárt az első napon a városunk fiatal tehetségei bűvölnek el minket, és adják át azt, amit a gútai művészeti alapiskolában tanultak. Őket követi a Skokan Horváth Tímea és a szintén gútai tálentum, Farkas Attila jazz duója. A fiatalember idén ott volt a Harmónia közönségdíj jelöltjei között, ami a legrangosabb elismerés, amit egy szlovákiai magyar kiérdemelhet. Végül a nyitónapot a Hajómalom Fesztiválról is ismert lemezlovas, DJ Carlos bulija zárja majd.

Szombat délután igazi gyermek és családi programmal indult, amit a Glamour zenekar zenés interaktív műsora nyit meg, ami igazi szórakozást kínál a legkisebbektől a legnagyobbakig. Egy újabb páros folytatja a fellépők sorát, amikor Concerto Duo – Téli varázs című produkciója szólal majd meg, melyben Székely Szilvia énekel, akit Urbán-Szabó Mária kísér hegedűjével. Továbbra is a hangszeres zenéé marad a főszerep, ám keményebb stílusban, amikor a Kis-Duna Menti Rockszínház kápráztatja majd el a vásározókat. Mindezek után akárcsak pénteken, szombaton is DJ Carlos mixei adják majd a talpalávalót városunk mulatni vágyó közönségének.

Forralt bor és sok más finomság kapható lesz a vásárban Fotó: Pexels/Leeloo Thefirst

Vasárnap sem maradunk kultúra nélkül, sőt egy újabb gútai fiatalember művészetét élvezhetjük Lázók Máriótól, akik sokan ismerhetnek a Flopp együttesből is. A vásár jó szokását folytatva újra egy zenei kettős, Tóth Laca és Nagy Boglárka duója adja elő karácsonyi műsorát, végül pedig DJ Szemi mozgatja át a hidegben kissé elgémberedett vendégeket, aki legutóbb a II. Puruki Disznótoros és Termelői Piacon táncoltatta meg a városunk lakóit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb