HírekKultúraSport

Soha nem látott támogatást kapott városunk kulturális és sportélete

Nem csak szavakkal, valódi tettekkel is segíti Gúta városa azokat az egyesületeket, klubokat, akik nem csak a mozgás, a sport és így az egészséges élet felé terelik a lakosokat. Az önkormányzat nem feledkezett meg azokról a közösségekről sem, akik hagyományőrzéssel, szociális tevékenységgel, kulturális programokkal, vagy éppen oktatással szolgálják településünket.

Városunk önkormányzat többször is hangsúlyozta, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy a koronavírus járvány lecsengésével újra megerősítse Gúta kulturális, sport, azaz a közösségi életét, hogy a gútai emberek újra jobbnál-jobb, hasznosabb programokon vehessenek részt. A szavakat tett követte és előbb újraalakították a kulturális életért felelős bizottságot Kultúra és kulturális örökség bizottsága néven, később pedig a kiszámítható gazdálkodással megteremtették a támogatási hátteret, így az eddigi sport és kultúra támogatás összegét megduplázhatták.

Cél a fiatalok kimozdítása a virtuális világból Fotó: Pexel/Illusztráció

Minden évben van egy fő gondolat, egy tematika, ami mentén a bizottságunk a támogatásokat megítéli, idén ez a fiatalok kimozdítása a kibertérből, a virtuális világból, az állandóan telefon nyomkodásból. Erre remek példa lesz amikor népszerű YouTube sztárokat, influenszerek érkeznek Gútára, akik maguk fogják elmondani, hogy bár a tevékenységük a világhálón történik, maguk is hús-vér emberek, akiknek a való világban kell boldogulniuk, mint mindenki másnak.

– osztotta meg Samu István a Kultúra és kulturális örökség bizottság elnöke lapunkkal, aki azt is elárulta, hogy ebben az évben 10 városi egyesület, rendezvény között 20 290 eurónyi támogatást osztottak szét.

A küzdősportok, harcművészetek is támogatásban részesültek Gútán Fotó Pexel/Illusztráció

Valamennyi pályázót támogatni tudtuk, ráadásul a megemelt keret miatt az eddigieknél jobban, nagyobb mértékben. Tizenhat klub, egyesület, sportközösség között 96 600 eurót osztottunk szét, emellett 5700 euró jutott az önkormányzat mellett működő Sport és ifjúságnevelési bizottsága által szervezett eseményekre, rendezvényekre, mint például az iskolai sportnapok, a sportbál. Mivel idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a gútai judo klub és a kézilabda csapat is, ők plusz támogatásban is részesültek, amiből egy gálaestet fognak rendezni, hogy méltó módon megemlékezhessenek a jeles alkalomról.

– mondta Gőgh Péter, a Sport és ifjúságnevelési bizottság elnöke, aki arról is beszélt, hogy már készülnek a márciusi 22-i rendezvényükre, ahol a város sportolóit, edzőit, sportéletét értékelik, díjazzák. A sportbizottság vezetője külön kitért rá, hogy a működésükhöz óriási segítséget biztosít Kürti Mária szervezőmunkája, aki nélkül elképzelhetetlen lenne a szervezetük eredményessége, hatékonysága.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb