EseményHírekKultúraRégió

Csaknem nyolcvanan koptatták a bakancsaikat – Szezonnyitó kirándulást tartott a Guttúra

Mivel mással nyithatta volna meg a tavaszt városunk túraklubja, mint egy remek hangulatú természetjárással melyen nem csak helyiek, de számos környékbeli, sőt távolabbi és még egy magyarországi település is képviseltette magát március 9-én.

Reggel 9 órára gyűltek össze a kirándulók, akik között voltak kamocsaiak, farkasdiak, keszegfalviak, illetve a távolabbi Csúzról, Dunaszerdahelyről, Nyékvárkonyból is érkeztek, valamint a Bács-Kiskun vármegyei Soltról.

Csaknem nyolcvanan vettek részt a szezonnyitó túrán Fotó: Szüllő Judit

Nem is lehetett volna gútaibb helyet találni a túra kezdetéhez, mint a hajómalom, ahol Méhes Csaba, a Guttúra klub elnöke köszöntötte a sokaságot és elmondta, hogy rendkívül boldog, hogy a nem túl barátságos időjárás ellenére is ennyi ember jött el. A túra távja is amolyan szezonnyitó volt, gondolva arra, hogy a télen kevésbé használt lábak ne kapjanak hirtelen nagyobb terhelést. A baráti nyolc kilométert mindenki könnyedén teljesítette, miközben megismerhette, megcsodálhatta szeretett városunk lenyűgöző környezetét. A kirándulás szerelmesei a malom mögötti tavat érintve a hátsó töltésen keresztül haladtak Vágsellye irányába tartó vashídon át egészen a Kis-Duna és a Vág összefolyásának pontjáig, majd onnan vissza a Gútai Malomhoz. Mint a jó vendéglátók a programot a szervezők kiegészítették némi idegenvezetéssel és a tájelemekről, látnivalókról igyekeztek információkkal szolgálni. Ilyen volt az egykori Békavárnál elhangzott történelmi beszámoló is.

A déli harangszóra vissza is ért a sokaság, akik az elvesztett energiát az autentikus magyar gasztronómiai párosítással hagymás zsíroskenyérrel és meleg teával pótolták a hajómalomnál. A hagyományteremtőnek szánt esemény zárásaként ismét Méhes Csaba szólt a kirándulókhoz, aki néhány elismerés kiosztásával tette még emlékezetesebbé a szezonnyitót. Németh Erzsébet a Guttúra eddigi leggyakoribb túrázójaként, Szüllő Judit és Méhes Attila a Guttúráért tett eddigi áldozatos munkájáért egy-egy kupát vehetett át, emellett pedig Lukács Ella a legfiatalabb túrázóként pedig egy bögrével gazdagodott.

A díjazás sem maradt el az eseményen Fotó: Varga Dávid

Rendkívül boldog vagyok, hogy a mai nap ilyen jól alakult, s hogy a 7 évestől egészen a 70 pluszosig mindenki jól érezte magát. Klubunk ötéves létezése óta ez volt az első évadnyitó túránk, de az érdeklődést látva nem is az utolsó. Reméljünk, a következő akcióinkhoz is ilyen sokan fognak csatlakozni

– fogalmazott Méhes Csaba főszervező.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb