EseményFelhívásHírekSport

Rekorddöntésre készülnek a gútai asztaliteniszezők

A szokásosnál is jobban fog a labda pattogni a városi sportcsarnokban március 29-én a településünkön, ahol Gúta asztaliteniszezői húsvéti kupát rendeznek. A megmérettetésről a torna főszervezőjével, Balogh Árpáddal beszélgettünk.

Ebben az évben ismét megrendezik a hagyományosnak mondható húsvéti kupájukat városunk asztaliteniszezői, amit stílusosan március 29-én Nagypénteken tartanak a gútai sportcsarnokban. A verseny főszervezője Balogh Árpád többek között azt is elmondta a Gútai Újságnak, hogy meghívásos tornát szerveztek.

A 2023-as gútai húsvéti asztalitenisz kupa díjazottjai és szervezői

Bár ez már a tizenharmadik tornánk, ami magában szép eredmény sajnos a Covid miatt kétszer nem tudtuk megrendezni, illetve tavaly és tavalyelőtt is csak kevesebb fővel, kisebb helyszínen, az alapiskolában. Ezért is különösen örülünk neki, hogy újra megtarthatjuk a tornát, ráadásul idén több emberre számítunk, mint bármikor eddig.

– kezdte Balogh Árpád, aki arról is beszélt, hogy a rendezvényükön a versenysport és a szabadidősport is helyet kap, hiszen két kategóriában lehetett nevezni. Az egyikben az igazolt versenyzők mérik össze a tudásukat egymással, míg a másikban a sportág lelkes kedvelői, az amatőrök mérkőznek meg, akik között persze lesznek korábbi versenyzők is.

A létszámot maximalizáltuk, mert annyian jelentkeznének, hogy több napos tornát is rendezhetnénk, emellett fontos, hogy az igazolt versenyzők között se legyen osztálykülönbség, mert igazságos, mindenki számára élvezhető és természetesen sportszerű tornát akarunk azoknak, akik a városunkba látogatnak. Nyolcvan fővel számolunk előzetesen, ami a torna történetében eddig rekordnak számít.

– fejtette ki a főszervező, aki azt is elmondta, hogy Gúta város önkormányzata is támogatja a tornát, amin egyéni és páros verseny is lesz, sőt a férfi többség mellett hölgyek is mérkőznek, illetve a részvevők a mindössze 10 eurós nevezési díjért üdítőt, kávét, ásványvizet, valamint virslit és persze reményeik szerint örök élményét is kapnak.

A tavalyi verseny két érmese és szervezői

A legfiatalabb indulónk eddig 10 év körüli volt, míg a legidősebb 80 feletti, aki már idén is jelezte, hogy szeretné városunkban a labdát ütni, szóval ez tényleg egy generációkon átívelő történet, amiről reméljük, hogy az elkövetkező években is sok sportbarátnak okoz majd örömet.

– zárta Balogh Árpád.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb