EseményFelhívásHírekKultúraZene

Vigyél egy kis jazzt az életedbe – Aranylemezes előadók, díjazott művészek lépnek fel Gútán

Április 26-án igazi zenei csemegét élvezhetünk városunkban az Espresso Clubban, amikor is Myrtill és a SWINGUISTIQUE, illetve Szvrcsek Anita és zenekara dallamain lebeghetünk a jazz varázslóinak köszönhetően.

Számos fontos dolognak van világnapja, így a jazz zenei műfajnak is, amit április 30-án ünnepelnek világszerte és köszönhetően a Gútai Jazzbarátok Körének, illetve városunk önkormányzatának, amely nem csak hangsúlyozza, de valóban támogatja is a kultúrát ezt a jeles napot kellő képen megünnepelhetjük településünkön is.

Az igazi jazzrajongóknak nem igazán kell bemutatni a többszörösen díjazott, aranylemezes előadót Micheller Myrtillt, aki többeknek ismerős lehet, hiszen ő énekelte a 2000-ben a “Meseautó” című mozifilm remake-jének főcímdalát, mások pedig a 2003-as Megasztár első szériájából jegyezhették meg, ahol a műsor felkészítő énektanára volt. A művész tehetségét Magyarországon és külföldön is elismerték, 2006-ban a németországi Voice&Guitar verseny legjobbjai között díjazzák Pintér Tibor gitárossal, majd ugyanebben az évben Finnországban az előkelő harmadik helyezést ér el a Lady Summertime női jazzének versenyen. Nem véletlenül sorolta Myrtillt a Magyar Hírlap “Az 50 legsikeresebb fiatal” közé 2007-ben, amikor Pintér Tiborral közös, “Same as you” című lemezüket Fonogram-díjra jelölik “Az év jazz albuma” kategóriában. Ezek után számos hazai és nemzetközi siker követte az énekesnő pályáját, majd 2012-Elkészül Myrtill “SWINGUISTIQUE” című, gipsy swing stílusú francia-angol nyelvű albuma, amelyet egy teltházas koncerttel mutat be a MOM Kulturális Központban, majd Németországban, a Gronau Jazzfest-en és egy évvel később a Swinguistique album aranylemez lett. A igen sikeres és népszerű zenekar most városunkban is megmutatja, hogy miért is szeretik őket annyian, műsoruk a huszadik századi Franciaország hangulatát idézi fel, a repertoárjukban francia és angol nyelvű dalokkal, a már említett vidám gipsy swing stílusban szórakoztatják majd a közönséget.

Pillanatkép a Myrtill és a SWINGUISTIQUE koncertjéről

Az este előzenekar egy ismert felvidéki színésznő, Szvrcsek Anita, aki zenekarával lép színpadra. A művésznőt sokan ismerhetik, hiszen gyermekkorát a közeli Ógyalán töltötte, illetve a színházkedvelők gyakran láthatták a Komáromi Jókai Színházban, de megfordult több stúdióban, és nem utolsósorban a kassai Thália Színházban is. Az előadó 2022-ben Alakítás díjban részesült a 34. Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, melyen a Komáromi Jókai Színház művészeként Schwechtje Mihály Az örökség című darabjában nyújtott művészetét ismerték el. A művésznő bevallása szerint egyetlen igazán fontos dolog vezette az éneklés felé:

A zene mindig elhagyhatatlan része volt az életemnek, mondhatom, hatalma van felettem. Az egyetlen művészeti ág, ami azt csinál velem, amit akar

Szvrcsek Anita engedett a zenének és Világok násza címmel el is készítette első albumát, amely sanzonokból, illetve dzsessz-sztenderdekből álló örökzöld darabokat tartalmaz.

Szvrcsek Anita a zenében is társra talált

A „Világok násza” első és egyben utolsó lemezem (nevet), afféle harmadik gyermekem, a két kislányom mellett. Csak éppen ezzel nem csupán kilenc hónapig, hanem majd húsz évig vajúdtam

– fogalmazott mosolyogva a művész, akit zenekarával, illetve a Myrtill és a SWINGUISTIQUE-el április 26-án, este 7 órától mindössze 20 euróért most mi is meghallgathatunk az Espresso Clubban.

Jegyek már csak korlátozott számban a +421 905 714 706 számon rendelhetőek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb