EseményHírekSport

Több száz gyermek sportolt egyszerre a városunkban – Vadonatúj sportpályával gazdagodott Gúta

Multifunkciós sportpályával gazdagodott Gúta, ami egyben egy közösségi tér is. Színvonalas ünnepséggel és emlékezetes sportteljesítményekkel avatták fel városunk minden igényt kielégítő sportkomplexumát április 30-án.

Zsúfolásig megtelt a Corvin Mátyás Alapiskola udvara, hiszen az oktatási intézmény területén egy sikeres pályázatnak köszönhetően egy minden elemében megújult többfunkciós sportpályát hoztak létre. A fejlesztés számos sport kipróbálását, sőt annak űzését lehetővé teszi, hiszen kézilabda, kosárlabda, futópálya és távolugró pálya is létrejött. A multifunkcionális mozgáspark megépítésének teljes beruházása 442 789 euró volt. Ehhez 283 385 euró vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a Sporttámogatási Alap, további 159 404 eurót pedig a város kiszámítható és előrelátható gazdálkodása teremtette meg, aki ezzel egy újabb évtizedek óta fennálló problémát kezeltek sikerrel. A városvezetés vállalt célja volt, hogy a város lakói végre méltó körülmények mellett tehetnek a napi egészségükért, nem beszélve a különféle kültéri rendezvényekről, amiknek helyet biztosít az elkészült fejlesztés.

Balról: Kárpáty Ernő alpolgármester, Ján Záhoncik, a sportalap felügyelőtanácsának tagja és Halász Béla polgármester jelképesen átvágták pályaátadó díszszalagot

Mi mással is lehetett volna egy sportpálya átadását méltóbban megünnepelni, mint egy Városi Sportnappal, melyen a településünk valamennyi alapiskolájának diákjai részt vettek. Az esemény jelentőségét mutatja, hogy mellettük városunk polgármestere, Halász Béla, alpolgármestere, Kárpáty Ernő, a sportbizottsága elnöke, Gőgh Péter, sőt Ján Záhoncik a sportalap felügyelőtanácsának tagja, korábbi atléta, az 1992-es barcelonai olimpia résztvevője is megjelent.

Régóta megérdemelt már egy ilyen modern, többfunkciós és biztonságos sportpályát a városunk. Egy olyan település, mint a miénk, ahol sok aktív, illetve eredményes sportklub, sportegyesület van lennie kell egy ilyen mindenki által használható közösségi térnek. Minden egyes embernek köszönet jár, aki bármivel is hozzájárult ahhoz, hogy ez a pálya elkészült, kívánom használja mindenki sokat és váljék az egészségére, valamint vigyázzunk rá, hogy sokáig megmaradjon a gútaiaknak

– mondta a korábbi válogatott sportoló, Kárpáty Ernő alpolgármester.

A gyermekek örömmel mozogtak, versengtek, az úgynevezett KITARTÓ FUTÁS-on, melyen 119 gyermek, összesen 228,8 kilométert futott, ami összesen 1040 kört jelentett a vadonatúj futókörön, persze más versenyszámokban is összemérték a tudásukat.

Gúta nemzetközi hírű művészi kerékpárosai bemutatott tartottak az eseményen

Igazi öröm volt ennyi gyermeket egy ilyen szuper pályán mozogni látni, óriási köszönet azoknak, akik megteremtették ezt a létesítményt és ugyanilyen hála jár minden pedagógus kollégának valamennyi gútai alapiskolában, illetve a városi sportbizottságban azoknak, akik a munkájukkal segítették, hogy létrejöhessen egy ilyen létszámú és színvonalú sportgála.

– mondta Samu István a kultúrbizottság elnöke és Corvin Mátyás Alapiskola pedagógusa.

A városi egyik büszkeség, a nemzetközi hírű művészi kerékpáros egyesület tagjai is bemutatták, hogy mire is képesek és látványos show-val nyűgözték le az esemény résztvevőit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb