EseményFelhívásHírekKultúraSport

„Méltó módon akarunk megemlékezni” – Kézilabda gálára készül az ötvenedik születésnapját ünneplő gútai klub

Egy fél évszázad, kimondva is sok pedig már ilyen régóta működik Gútán a kézilabda klub, ahol számos generáció ismerkedett meg a sport, a mozgás, a gólszerzés örömével. Május 18-án, szombaton egy egész napos ünnepségen emlékeznek meg az eltelt 50 esztendőről, játékkal, zenével, evéssel-ivással és számos színes programmal.

A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek programokat kínál a Gútai Kézilabda Klub, amely május 18-án, szombaton egy valóságos kézilabda ünnepel köszönti fel magát, illetve azokat, akik egykoron és persze most is a sportközösségük tagjai.

Óriástorta sem hiányozhat majd a gáláról Fotó(Illusztráció): Courtney Pindling/Pexels

Ez egy olyan kerek, egy olyan jubileumi évforduló, hogy mindenképpen méltó módon akarunk megemlékezni róla, így már jó ideje elkezdtük szervezni az eseményt. Mivel számos generáció felnőtt nálunk, így mindegyikhez rendeltünk egy embert, hogy vegye fel annak tagjaival a kapcsolatot. Mivel sokan már nem élnek a városban, sokan elköltöztek, családot alapítottak, stb. ez egy elég nagy meló.

– kezdte a klub elnöke, a városi sportbizottság vezetője, Gőgh Tuke Péter, aki arról is beszélt, hogy a rendezvény egy örömjátékkal indul, melyen az elmúlt ötven év valamennyi generációja egymással fog küzdeni a városi sportcsarnokban.

A hat évesektől a legidősebbekig mindenki pályára lép majd, ez lesz a generációk gútai kézilabda csatája

– mondta mosolyogva a klubvezető, aki azt is elárulta, hogy reggel 8 órától egészen délután 4 óráig pattog majd a labda, jönnek az átlövések, a cunderek, a gólok és minden más, ami ennek a csodálatos sportnak a sava és borsa. Ezt követi majd egy több részből álló gálaest az Adamis Anna Városi Művelődési Központban.

Igyekeztünk az ünnep súlyának megfelelő színvonalú fellépőkről, műsorról gondoskodni. Színpadra lép Tóth Laca és Nagy Boglárka énekesek, illetve Varga Linda Bettina előadó, valamint a város egyik büszkesége Kartai Adél tánckara, emellett egy ledfalon a klub fél évszázadából képeket vetítünk, ráadásként egy filmet is bemutatunk, amit Fördös Ferenc készített az egyesületük fél évszázadáról.

– fejtette ki a sportbizottság elnöke, aki azt is megosztotta a Gútai Újsággal, hogy díjátadó ünnepség is a gála része lesz, ahol azokat jutalmazzák majd meg, akik a klubot segítették eddig játékosként, edzőként, sportvezetőként.

Kézilabdás disco zárja majd gálát Fotó(Illusztráció): Edoaro Tommasini

Mindezek lezárásaként felvágjuk a hatalmas szülinapi tortát és kezdetét veheti az állófogadás, illetve a kézilabdás disco.

– zárta mondandóját Gőgh Tuke Péter.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb