EseményFelhívásHírekKultúra

Óriáskerék és kisvasút is színesíti majd a 39. Gútai Vásár és Búcsút

Tavaly óriási sikert hoztak azok a változások, melyeket a városvezetés bevezetett a vásár megrendezésénél. Idén augusztus 9. és 11. között az eseményt tovább kívánják fokozni településünk irányítói, mindez pedig továbbra sem kerül majd a gútaiaknak egyetlen centjébe sem.

Olvasóink emlékezhetnek, hogy 2023-ban a programok teljes egészében ingyenessé váltak, ami ezt megelőzően eddig még sosem volt a város történetében. Emellett a rendezvény helyszínei a belvárosba, a városi hivatal és a művelődési központ közé kerültek. Így lényegében egy sétányt hozott létre az önkormányzat a koncertek helyszínei, illetve sportcsarnok között, melyen az árusok kínálták a portékáikat, ezzel is megteremtve a hagyományos piaci hangulatot.

Külön öröm, hogy óriási volt az érdeklődés az árusító helyekért, azaz a kereskedők is fantáziát láttak az elképzelésünkben

– mondta tavaly a Gútai Újságnak Halász Béla polgármester, aki azt is elárulta korábban, hogy a fellépők és a programok összeállításánál a legfőbb cél az volt, hogy valamennyi korosztálynak kedvezzenek és biztosítsák a legkisebbektől a legnagyobbakig a színvonalas szórakozást mindenkinek. Kárpáty Ernő alpolgármester azt tudatta, hogy az árusítóhelyek többségét már ki is adták, így aki még szeretné a termékeit az eseményen árulni annak igyekeznie kell.

Sokan lehetőséget láttak az újításainkban és ennek köszönhetően a legjobb az volt a tavalyi rendezvényben, hogy az önkormányzat és a helyi emberek összefogásával valósult meg.

– fejtette ki a polgármester, aki arról is beszélt, hogy az idei eseményre sikerült egy európai uniós támogatást elnyerni. Emellett Kárpáty Ernő részletezte, hogy a 2024-es vásár költségei meghaladják a 121 ezer eurót.

A bevételi oldalon összesen 110 ezer euróval tervezünk. Jelen állás szerint 11.500 euróba kerülne Gútának a vásár, amely nagyjából megfelel a 2023-as összegnek, miközben mindennek emelkedett ára. Mivel semmit sem bízunk a véletlenre elkülönítettünk egy 37 ezer eurós tartalékot is.

– hangsúlyozta az alpolgármester, aki kiemelte, hogy a szervezési újításoknak, a kiszámítható és megtervezett gazdálkodásnak köszönhetően története során először az is előfordulhat, hogy nyereséges, legrosszabb esetben veszteség nélkül rendezhetik meg a vásárt.

Soha nem látott siker volt a 2023-as Gútai Vásár és Búcsú

Halász Béla abba is beavatott minket, hogy a harminckilencedik gútai vásár vélhetően legnépszerűbb eleme egy harmincöt méter magas óriáskerék lesz, amit a belvárosban helyeznek el és ahonnan a Dögös, illetve a Vág utánozhatatlan szépsége, illetve a városunk csaknem egésze, és persze a vásári forgatag is megcsodálható lesz. Mindezek mellett egy kisvasúttal bejárhatóvá válik a város, amire bárki felülhet család, barátok, gyerekek, ezen majd becsületkassza működik.

A tavalyihoz képes a kis színpadot hátrébb helyezzük, így több ember fér majd el és kényelmesebbé válik majd a szórakozásuk.

Ezen felül a pénteki első napon ünnepélyes önkormányzati ülést fogunk tartani, ennek része lesz, hogy vendégül látjuk a kárpátaljai Nagydobrony és az erdélyi Sepsiköröspatak képviselőit, akikkel hitelesítjük a testvérvárosi megállapodásainkat. Ezt egészíti ki a város díjainak (Polgármesteri díj, városunk díszpolgári címei, a Pro Urbe díjakat) átadása.

– zárta a városvezető.

Minden korosztály megtalálta a neki való szórakozást a Gútai Vásár és Búcsún

Program:

Péntek(augusztus 9.): Bagossy Brothers Company

Szombat(augusztus 10.): TNT

Vasárnap(augusztus 11.): Tankcsapda

További fellépők:

Elán Tribute, Alfa Rock, Dj Carlos és Čeku, Bagla Banda, Arizóna, Midlife Crisis, DJ Radnai, Kicsi Gesztenye Klub, Kvintoperett

Adamis Anna Gála a Kis-Duna menti Rockszínház előadásában

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb