EseményHírekRégióSport

Gúta megállíthatatlan – Szlovákia egyik legmodernebb lőpályája épül fel a városunkban

Elképesztő újabb siker érte városunkat, ugyanis egy elnyert pályázat eredményeként 1 039 000 eurós támogatás vívott ki a gútai X-Shot Sportklub a szlovák sportalaptól. A jelentős összegből a régió és Szlovákia egyik legmodernebb lőpályája épül majd fel a városba.

Az önkormányzat sikeres városfejlesztési pályázatai után, illetve a városvezetés kiemelt sport és kultúra támogatásának tudatában még inkább örvendetes dologról számolhat be a Gútai Újság. A településünkön működő X-Shot Sportklub 1 039 000 euróhoz jutott hozzá egy sikeres pályázat útján. Az egyesület elnökével, Ollé Tamással beszélgettünk arról, hogy hogyan fogják felhasználni a kiérdemelt összeget.

Fontos tudni, hogy ez egy igazi csapatmunka volt, amiben száznál is több ember, cégek sokasága, nagyon sok idő (három év), befektetett munka, tervezés, előkészítés és persze pénz is van. Számos szigorú, előre meghatározott feltételnek kellett megfelelni, így amikor megtudtuk, hogy mi lettünk a győztesek, az földöntúli öröm volt, ráadásul azzal a tudattal, hogy ez volt klubunk első pályázata

– kezdte a klubvezető, aki arról is beszélt, hogy a létesítményük jóval több lesz egy modern és minden igény kielégítő sportlövőpályánál, mert utánpótlás nevelés, szórakozási és csapatépítési lehetőségek is a részei lesznek szolgáltatásuknak.

Családi élmény is lehet a lövészet

Egy három hektáros területen helyet kap majd a nemzetközi szabványoknak megfelelő sportlövőpálya, egy központi épület, öltözők, zuhanyzók, mellékhelyiségek, illetve egy tornaterem és egy irodaépület is. A versenyek, a sportolás, az ifjúságnevelés mellett, a fegyverhasználat elsajátítására és az úgynevezett élménylövészetre is lehetőség lesz, amihez mi minden biztosítani fogunk. Sőt egy lőszer üzlet is üzemelni fog a komplexumban. A létesítményben három állandó fő számára fog munkát biztosítani

– fejtette ki az elnök, aki azt is elárulta a teljes beruházás 1 453 000 euróba kerül majd, és a fennmaradó összeget a klub fogja fizetni. Emellett azt is megosztotta Ollé Tamás a lapunkkal, hogy az egész létesítmény akadálymentesített lesz, sőt a fűtés, az energiagazdálkodás A energiabesorolású, azaz a legmagasabb környezetbarát kategória, hiszen fontos számukra a természet védelme is. Ezen felül pedig öt-hét ezer ember befogadására, így például koncertekre megrendezésére alkalmas terület is része lesz a komplexumnak.

Élménylövészetre is lehetőség lesz a modern sportkomplexumban

A pálya, illetve az egész létesítmény a jövő év végére készül majd el teljes egészében, amit stílusosan egy nagyszabású sportlövő versennyel, Szlovák bajnoksággal avatunk fel az IPSC szabályai szerint majd fel 2026-ban, amire háromszáz versenyzőt fogadunk majd Gútán.

– zárta a klubvezető.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb