EseményGazdaságHírekRégió

Újabb euró milliókat harcolt ki Gúta városa – Megújulhat az Adamis Anna Városi Művelődési Központ

Teljes külső energiahatékonysági modernizálás valósulhat meg városunk művelődési központjában, amely évente átlagos száz feletti eseménynek, rendezvénynek ad otthont. A fejlesztés részleteiről Kárpáty Ernő alpolgármester beszélt a Gútai Újságnak.

Lassan a világhírű argentin labdarúgó, Lionel Messi eredményességét, gólérzékenységét is túlszárnyalja Gúta városa, amely az elmúlt bő két évben jó példával jár el valamennyi település számára a fejlesztések, a sikeres pályázatok tekintetében. Különösen kiemelt, túlzás nélkül mondható, hogy történelmi hetet tudhat maga mögött a városvezetés, hiszen néhány napon belül csaknem kétmillió euró elnyeréséről számolhatott be az önkormányzat, ami a város eddigi történetében példa nélküli. Talán nincs is gútai, aki ne járt még volna legalább egyszer az Adamis Anna Városi Művelődési Központban, ami évente 130-nál is több rendezvény, esemény házigazdája. Hosszú évtizedek után az épület a jelen és a jövő követelményeinek is meg fog felelni, hiszen 1.5 millió euróból megújulhat. Azt, hogy ezt a jelentős összeget hogyan nyerték el a városnak és pontosan mire is fogják költeni Kárpáty Ernő alpolgármester osztotta meg lapunkkal.

A művelődési központ kihasználtsága nagyon jó, gyakorlatilag hetente legalább két eseményt tartanak benne, nemrég a Felvidék Arca szépségverseny döntőjét is itt rendezték. Többek között ezért is gondoltuk úgy a városvezetésben, hogy ideje lenne a jelen és a jövő követelményeinek is megfelelnie. Több helyen is pályáztunk, mint mindig ezt is komoly előkészítő munka, tervezés, szervezés előzte meg, aminek a végén ismét mi, gútaiak őrülhettünk. Első körben az épületegyüttes külseje újulhat meg

– fejtette ki az alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy a fejlesztésre az 1.5 millió eurót a Szlovák Innovációs és Energetikai Ügynökségtől kapja majd a város.

Balról: Kárpáty Ernő alpolgármester, Majer János az Adamis Anna Városi Művelődési Központ igazgatója és Halász Béla polgármester a győztes pályázat kihirdetése után

Ebből a pénzből kicseréljük az épület nyílászáróit, új szigetelést kap a komplexum, aminek a tetőszerkezete is modernizálásra kerül, sőt napelemek is helyet kapnak rajta. Ezen felül jut belső fejlesztésekre is a teljes világítási rendszer is megújul, illetve az öltözők, a szociális és mellékhelyiségek végre méltóak lesznek az épülethez és annak vendégeihez. Mind a városunk lakói, mind az ide látogató, itt fellépő művészek, hírességek, közéleti szereplők, illetve az előadásokra jegyet váltó nézők is megérdemelték már ezt a modernizációt, ezt a fajta változást.

– fogalmazott Kárpáty Ernő, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy az energiahatékonysági fejlesztésekkel az épület nem csak külsejében lesz méltó a híréhez, de emellett óriási összegeket is megtakaríthat vele Gúta, amit számos más területen fel lehet majd használni, legyen szó egészségügyről, oktatásról vagy akár szociális feladatokról.

Az energiahatékonyság mellett az akadálymentesítés kap még fő hangsúlyt a fejlesztésben, azaz, hogy a mozgáskorlátozottak is ugyanúgy élvezhessék a művelődési központ műsorait, eseményeit, rendezvényeit, mint az épp társaik, ami a mai világban alapelvárás, aminek hamarosan meg fog tud felelni az épületegyüttes

– osztotta meg az alpolgármester, aki emlékeztetett rá, hogy ez a fejlesztés szerepelt az ő és Halász Béla polgármester választási ígéretében is, melyek közül ezzel egy újabbat vittek véghez, valósítottak meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb