EseményGazdaságHírekRégió

Gútának is lett emlékbankjegye

Számos nyugati városnak van úgynevezett emlékbankjegye, ami nem csak örök emlékként szolgál például egy külföldi nyaralásról, de bizony komoly értéket is képviselhet egy gyűjtő számára. A jó hír, hogy városunk is felkerült az emlékbankjegyek térképére.

Legyen szó egy faluról, községről vagy éppen egy világvárosról mindnek megvannak a maga értékei, nevezetességei, azok a tájak, épületek, helységek, esetleg személyek, amelyeket meglátva egyből az adott település jut eszébe az embereknek. Budapestnek ilyen a Parlament, vagy a Lánchíd, Párizsnak az Eiffel-torony, Esztergomnak a Bazilika és még hosszan sorolhatnám. Nekünk gútaiaknak a hajómalom és a fahíd a jelképünk, ami hamarosan már egy emlékbankjegyen is viszontlátható lesz. Halász Béla polgármester beszélt a város legújabb kezdeményezéséről a Gútai Újságnak.

Az emlékbankjegy egyik oldalán az európai városok nevezetességei lesznek láthatóak

Az emlékbakjegy egy bevett módszer határon innen és túl, így éppen itt volt már az ideje, hogy Gútának is legyen sajátja. A miénk egy 0 eurós emlékbankjegy lesz.

– kezdte a polgármester, aki abba is beavatott minket, hogy mielőtt valaki egy silány minőségű, gyenge utánzatra gondolna fontos tudni, hogy ezt a bankjegyet kizárólagosan ugyanaz a francia vállalat nyomtatja, mint az igazi eurós bankjegyeket és ugyanazokkal a biztonsági elemekkel is van ellátva.

A sztárfellépők és az óriáskerék mellett bőven lesz újdonság az idei Gútai Vásár és Búcsún Fotó: Pexels/Illusztráció

Fémszál, egyéni tinta és papír, akárcsak az igazi euróknál. Ezen felül minden egyes bankjegy egyedi sorszámmal lesz ellátva és jelképes 3 euróért lehet majd megvásárolni a vásár ideje alatt

– fejtette ki Halász Béla, aki arról is beszélt, hogy szintén újdonság az idei vásáron és búcsún az az ajándékbolt, ahol a bankjegy mellett kifejezetten gútai tematikájú ajándékokat lehet majd vásárolni, például pólót, vagy bögrét.

Az emlékbankjegyre városunk nevezetességi kerültek

Ez a bankjegy nem csak kitűnő ajándéknak, de emléknek is jó, ráadásul sokat is érhet egy-egy darab, ugyanis komoly gyűjtőköre van Szlovákiában, illetve Európában az emlékbankjegyeknek, így biztosra vehető, hogy többen csak azért a városunkba fognak látogatni, hogy szert tegyenek egy ilyen ritkaságra. Mivel limitált példányszámban kaphatóak majd ezek a különlegességek, érdemes lesz időben beszerezni mindenkinek, aki nem szeretne lemaradni. Ha olyan sikeres lesz a kibocsájtás, mint ahogy azt reméljük, és ahogy az eddigi hasonló kezdeményezéseink, akkor nincs kizárva a folytatás

– tudatta Halász Béla polgármester.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb