Sport

BC Knives – X. Streetball Cup 2017

Jubileumi, tizedik évfolyamába lépett Gútán a helyi kosárlabdaklub által szervezett, köznyelven csak „búcsúi kosárnak” nevezett torna. Az idén augusztus 12-én, a Corvin Mátyás alapiskola udvarán megrendezendő streetball kupán hat félpályás mérkőzéseket tartanak három korkategóriában (18-, 18+, 33+), s a tervek szerint harminchat csapattal. Forró Tibor, a klub elnöke felvázolta, mintegy kétszáz meccset fognak játszani a résztvevők.

„Nagy népszerűségnek örvend a hagyományos streetball kupán a gútai búcsú és vásár programjában. Minden éven színvonalas összecsapások láthatóak, bizonyítja ezt nemcsak a résztvevők száma, hanem, hogy nevesebb klubok is csatlakoznak.” – fogalmazott Forró Tibor. Hozzátette, ahogyan a korábbi években, úgy idén is számítani lehet több érdekességre is. „Mindig igyekeztünk színesíteni, s változatossá tenni az együtt töltött időt. Az elmúlt egy évtizedben számos kísérőrendezvényt szerveztünk. Lesz Amoeball, zsákolós verseny, ügyességi játékok, de megtisztel minket jelenlétével a Jamnastyx formáció, illetve gyermekprogramok is várják a családosokat. Ezen kívül látványos táncos bemutatón is szórakozhatnak a jelenlévők” – mondta a főszervező.

A nemzetközivé vált megmérettetés előzménye a kétezres évek elejére datálható, amikor Dunaszerdahelyen adtak randevút a kosárlabda szerelmesei. Az évek alatt egyre nagyobb lett az igény, hogy Gútán is megszervezésre kerüljön egy hasonló jellegű rendezvény, amelynek tizedik évfolyama kezdődik búcsúkor. A folyamatosan épülő-gazdagodó, immár presztízsértékkel bíró megmérettetés lebonyolításáért mintegy hatvan-tagú szervezői csapat felel. Célja népszerűsíteni a kosárlabdát és közösségi élményt szerezni a résztvevőknek.

Facebook esemény: www.facebook.com/events/1463118697092760/
Regisztráció: bcknives.org/sk/streetball2017

'Fel a tetejéhez' gomb