AjánlóKultúraSzínházUncategorized @hu

A helloSzínház bemutatja: Arany János, A nagyidai cigányok

 

A helloGúta idén is szeretne hozzátenni a Színházi és Kulturális ősz elnevezésű városi rendezvényfolyamhoz! Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlják A nagyidai cigányokat!

Arany János a magyar irodalom legnagyobb epikus költője 1817. március 2-án látta meg a napvilágot, Nagyszalontán. Születésének bicentenáriuma alkalmából a 2017-es esztendőt a Magyar Tudományos Akadémia és a szülőváros Arany-évnek nyilvánította. Ezért is döntöttek úgy, hogy ezt a produkciót hívják meg gútára! Gál Tamás neve garancia a színvonalra!

 

 

A Nagyidai cigányok című mű a magyar irodalom egyik legnagyszerűbb alkotása, mely Arany lenyűgöző, felülmúlhatatlan humoráról árulkodik. A magyar katonák már nem bírván tartani Nagyida várát a helyi cigányságra bízzák , hogy őrizzék, védjék míg ők élelmet szerezvén vissza nem térnek. Csóri vajda azonban túljár mind a magyarok, mind a labancok eszén, s megteremti „Cigányországot”. Vagy mégsem ? Kiderül ez Gál Tamás legújabb feldolgozásából. A fergeteges humorú, interaktív, játékos előadásban elhangzó autentikus cigány zenét Bodonyi András gyűjtötte Szepsi környékéről. A dalok eredeti cigány nyelven illetve magyarul hangzanak el. Önmagáért beszél az a tény is, hogy a Nemzeti Színház és az Örkény Színház művészei mellett Gál Tamást is jelölték a Magyar Színikritikusok Díjára 2010-ben a Nagyidai cigányok produkcióban nyújtott művészi megjelenéséért.

 

A jegyek megvásárolhatók a VMK jegypénztárában és az Atech-Net számítógépes üzletben.
Jegyár: 7 EUR

 

'Fel a tetejéhez' gomb