Uncategorized @hu

Megújult a városi hivatal!

Tavaly novemberben adták át a felújított hivatali épületet Gútán. A város EU-s alapok finanszírozásából fedezte az átalakítást, mely összesen 686.959. euróba került.

A városi hivatal még a hetvenes évek elején épült, mostanáig azonban szinte semmilyen változtatást nem eszközöltek rajta. A felújítás számos (praktikus, vizuális és energetikai szempontból is) fontos területet érintett. Az objektum 14 cm vastag külső hőszigetelést kapott, és teljes egészében átfestették. A posta és a városháza bejáratai a hagyományos, kilinccsel nyitható ajtók mellet fotocellás bejárókkal bővültek, valamint az épületen fellelhető összes fémkeretes nyílászárót modern, háromrétegű üveggel ellátott, műanyag nyílászárókra cseréltek le (beleértve a bank, a posta és a helyi judo klub termeinek nyílászáróit is). Az elavult villanytesteket korszerű és energiahatékony LED lámpákkal helyettesítették, és egy hővisszanyerős szellőztető rendszer (rekuperátor) is beépítésre került. A munkálatokat a DARTON s.r.o., ELEKTRODEMAR s.r.o. és a COMKLIMA s.r.o. végezték el.

Ing. Mészáros Imrét, az építésügyi osztály vezetőjét kérdeztük a részletekről.

Mészáros elmondása szerint a felújítás nem csupán külsőségek szempontjából volt fontos, de a villany és távfűtés költségterheinek csökkentése miatt is. Arról azonban, hogy ez mennyire bizonyul hatékonynak, hiteles információt csak öt év múltán fogunk kapni. Külön kiemelte, hogy az átalakításokon dolgozó vállalatok jó minőségben és az általuk garantált határidőkön belül végezték el a szükséges teendőket, továbbá az átadási folyamat során felmerült apróbb hibákat is napokon belül eltávolították.

Az osztályvezető azt is kifejtette, további átalakítások egyelőre nincsenek kilátásban, bizonyos utómunkálatokra azonban mindenképpen szükség lesz, mely főként a teljes beltér átfestését, apróbb javításokat és a szellőzőrendszer eltakarására szolgáló álmennyezet kialakítását foglalja magába. Ezen munkálatok hozzávetőlegesen 3 hónapot vehetnek igénybe, és körülbelül 16 ezer eurós plusz költséget jelentenek majd.

'Fel a tetejéhez' gomb