EseménySport

Gúta még ilyet nem látott! Látványos gálán díjazták a város sportbüszkeségeit

Péntek este Gúta történelmének leglátványosabb gálaestjének keretein belül ismét díjazásra kerültek Gúta kimagasló teljesítményt nyújtó sportolói. 

 

A díjátadó gálát a For You Acapella együttes előadása nyitotta, amiből már sejteni lehetett, hogy ez az este nem csak a díjazottak számára lesz emlékezetes és élvezetes… Ezt követte Horváth Árpád polgármester nyitóbeszéde, amelyben kitért többek között arra is, hogy nem csak a siker- és eredményorientált sport van a középpontban, de a szabadidősportok is nagyon népszerűek városunkban. Esténként a közép- és idősebb generáció tagjaival találkozhatunk a jóga, a fittness, a kondi és egyéb hasonló foglalkozásokon. De megtelnek esténként a hobbiból focizókkal a futballpályák és a tornatermek is.” A nyitóbeszéde másik fontos mondanivalója a kisdiákok és gyerekek bekapcsolódása a sportba. „Öt- és hatéves gyerekeket látunk a tatamin, apró lányok hozzák a sikereket kézilabdában, a kerékpárról alig érnek le a picurka lábak és olyan akrobatikus elemeket mutatnak be, hogy eláll az ember lélegzete. Sorra aratják a sikereket a futballban a kölyök csapataink. Olyan színvonalas tornákat rendeznek, hogy az becsületére válna bármely első osztályú csapatnak is.”mondta beszédében a polgármester.

 

For You Acapella

 

A polgármester beszédét követően Kárpáty Ernő a gútai önkormányzat mellett működő sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke lépett a színpadra. E bizottság keltette életre évekkel ezelőtt a mára már hagyománynak számító díjátadó ünnepséget, illetve az új elnök funkcióba lépésétől, 2015-től figyelhetjük meg az esemény színvonalának jelentős emelkedését. Kárpáty Ernő beszédében hangsúlyozta, hogy konkrét elhatározásuk volt egy sportünnepet létrehozni. „2015-ben, mikor a jelenlegi sport bizottsággal elkezdtük szervezni a sportolók kiértékelését, elhatároztuk hogy egy gálát, egy igazi ünnepet szeretnénk létrehozni, ahol örülünk egymás sikereinek és kicsit beszélgetni tudunk ebben a rohanó világban. Szerettük volna ezzel a rendezvénnyel megmutatni Gúta és a környéknek lakosainak, hogy milyen kiváló tehetségek vannak Gútán, és hogy a gútai ifjúság nevelés nem csak egy üres szófordulat. Évről évre arra törekedtünk, hogy egyre komolyabb, nívósabb, színvonalasabb módon tudjuk megünnepelni és értékelni legjobbjaink kitartó munkáját…visszajelzéseitek“. A beszéde sportolókhoz címzett részében hangsúlyozta milyen fontos szerepet tölt be kitartó munkájuk és eredményeik városunk közösségi életében. „Gútai sportolók! Évente kiértékelünk titeket, akik önmagatok fejlesztésével és sikeretekkel hozzájárultatok a gútai sport élethez. Ha alázatosak és kitartóak vagytok, a sport olyan nemes részévé válhat az életnek, ami által sikereitekkel, küzdésetekkel másoknak is adhattok, adtok… Megajándékoztok minket a lehetőséggel , hogy büszkék lehessünk Rátok, hogy büszkék lehessünk arra, hogy gútaiak vagyunk. Életetekkel, eredményeitekkel példát mutattok társaitoknak és minden embernek. Így formáltok összetartóbbá, jobbá egy közösséget…egy várost!“

 

Kárpáty Ernő a sportbizottság elnöke

Ezt követően megkezdődött a díjak kiosztása. Három kategóriában osztották ki a díjakat, míg a tizenöt év alatti és feletti kategóriába sávokra osztva jutalmazták a sportolókat, a csatatoknál sorrendet állítottak fel. Külön kategóriát hoztak létre azok számára, akik gútaiként más városok sportcsapataiban versenyeznek. Elmondható, hogy többségük a jégkorongnál jeleskedik, hiszen Gútán egyelőre nem működik ilyen klub.

 

Közös fotón a 95 dijazott

Az év sporteseménye is kihirdetésre került. Idén ezt az elismerést a BC Knives kosárlabdaklub érdemelte ki a tavalyi, immár tizedik Streetballtornájával, amit rekordszámú részvétel mellett tartottak meg. A kezdetekkor 12 csapat részvételével megtartott torna mostanra megháromszorozta az induló csapatok számát és nélkülözhetetlen színfoltjává vált a gútai vásár hétvégéjének. Forró Tibor, a szervezet elnöke kiemelte, hogy az elmúlt egy évtizedes siker a vezetőségi tagok és a segítők nélkül nem valósulhatott volna meg. Részletes visszatekintését itt olvashatják.

 

BC Knives vezetőségi tagok és Forró Tibor, a szervezet elnöke Kárpáty Ernő és Horváth Árpád társaságában

 

A gálaest igazán pazarra sikeredett. Több mint 300 jelenlévő végignézhette Bilishich Tamás és Igor Redecky látványokkal teli japán kardvívó-bemutatóját és a közönség nagy örömére a For You Akapella formáció is visszatért a színpadra még pár dal erejéig. A művelődési központ színpadja is egészen szokatlan látványt nyújtott egy óriási LED- falnak köszönhetően, amin a díjazott sportolok és csapatok életkepéi jelentek meg. A díjkiosztó befejeztével sem sietett haza a közönség és a díjazottak. A folyosón felállított óriási fotófal lehetővé tette az est méltó megörökítését a jövőkor számára.

 

Bilishich Tamás és Igor Redecky

 

DÍJAZOTTAK

15 éves korig:

Bronzsáv: Rigó Benjamin (labdarúgás), Angyal

Márk (cselgáncs), Rákócza Dóra (művészi kerékpár), Mátyus Zsófia (kézilabda)

Ezüstsáv: Zsibrita Ádám (labdarúgás), Erdélyi Nina (karate), Žibrita Natália (művészi kerékpár)

Aranysáv: Dinko Branislav (birkózás), Bagita Dániel (karate), Szabó Margaréta (cselgáncs)

15 éves kor felett:

Bronzsáv: Podhorský Tamás (labdarúgás), Vermes Ákos (karate), Navrátil Krisztina (kézilabda)

Ezüstsáv: Both Richard (labdarúgás), Nagy Viktória (fitness), Keszeli Róbert (cselgáncs)

Aranysáv: Pavlík Tamás (labdarúgás), Jóba Attila (karate), Szabó Veronika (cselgáncs)

 

Csapatok:

3. U15 (labdarúgás): Csizmadia Lóránd, Samek Kristián, Zsibrita Ádám, Forró Daniel, Markovics Viktor, Gönczöl Dominik Alex, Kürti Márk Roderik, Keszeli Károly Adrián, Bagita Benedek, Matus Erik, Lakatoš Marián, Szabó Dávid, Ravasz Marek, Dani Roland, Fazekaš Adam, Egri Dávid, edző: Máté Zsolt, Bagita Lajos

3. Fiatalabb diákok (kézilabda): Tóth Dávid, Balázs Ádám, Gőgh Márton, Reicher Kristóf, Rebroš Viktor, Komjáti Szabolcs, Horváth Szilárd, Telekes Ádám, Skoupý Martin, Kalmár László, Habardík Ákos, Borka Michal, Oláh Ákos Zalán, Szabó Márk, Vajda Ladislav, edző: Gőgh Péter, Domján Máté          

2. Fiatalabb diáklányok (kézilabda): Pál Sofia, Mészáros Dóra, Lakatos Tímea, Kiss Laura, Ládiová Natália, Helcová Lucia, Baráthová Nikoleta, Árgyusiová Franciska, Marosi Kinga, Leczkésiová Veronika, Keszegh Kyra, Kovácsová Vivien, Horváth Eszter, Szántó Anna, Keleová Beatrix, edző: Mahor Mihály, Navrátil Tímea

2. U9 (labdarúgás): Varga Adam,  Nagy Gergely László,  Ollé Roland, Černy Dániel, Csente Bálint, Nagy Péter, Boros Levente, Gajdošík Maxim, Seregül Viktor, Kovács Áron, Kertai Alex Kristián, Gajdáč Kevin, Kalmár Dominik, edző: Németh Péter, Kalmár Lajos.

1. Női négyes (művészi kerékpár): Vincze Alica, Szabó Dóra, Glofák Viktória, Domin Henriett, edző: Hajdú Andrea

 

Gútai sportolók, akik más városok klubjaiban értek el sikereket:

Bogárová Dominika (karate), a besztercebányai Dukla növendéke

Žibrita Rebeka (atlétika), az érsekújvári atlétikai klub növendéke

Tóth Nikoletta (kézilabda), a győri ETO növendéke

Tóth Krisztina (birkózás), a marcelházai birkózóklub növendéke

Beke Ádám (jégkorong), a pozsonyi Slovan jégkorongklub tagja

Gőgh Viktor, Molnár Kristóf és Kostolányi Denis mind az érsekújvári jégkorongklub növendékei

 

Forrás: bumm.sk

Fotók: SylonPhoto

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb