Utcakép

Elszaporodtak a kóbor kutyák Gútán

Szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a kutyatartók Gútán, miután a helyi képviselő-testületen szóba került, túl sok a kóbor eb a városban. Fokozottan odafigyelnek a kutyakínzások felderítésére is.


Rossz idők várnak azokra, akik kutyájukkal ebül bánnak. Horváth Árpád polgármester a városi képviselők soros ülésén drámai képsorokkal illusztrálta, hogy egyes gazdik milyen szörnyű kínokat okoznak négylábú kedvenceiknek. Lapunk is beszámolt arról az esetről, amikor a Dankó Pista telepen egy hónapon át étlen-szomjan láncon tartottak egy kutyát, melyet a városi rendőrség hathatós közbenjárásának köszönhetően végül sikerült megmenteni – kapcsolódó cikkünk alább olvasható.

Ez azonban csak az egyik oldala a kutyatartásnak. Ugyanis, bár csak az év elején járunk, Gútán idén – 9 hét alatt – már 32 kóbor kutyát fogtak be, ami az előző évnek nemcsak hasonló időszakához képest sok, hanem az egész éves szintjéhez képest is számottevő: 2017-ben összesen 170 ebet fogtak be.

„Fellépünk a felelőtlen kutyagazdákkal szemben. Legújabban valaki egy zsákban öt kiskutyát dobott ki, sorsukra hagyva őket. Nagy erőkkel próbáljuk kinyomozni az illető(k) kilétét” – fogalmazott a polgármester. Hozzátette, a legtöbb kutyát a Dankó Pista telepen fogták be, összesen tizennégyet, ötöt a csörgői térségben, míg tizenhármat a város többi részéről. A város első embere kijelentette, Gútán már évek óta egyetlen kutyát sem altattak el. A 2018-ban befogott kutyákból huszonkettő a pozsonyi állatmenhelyre került, a többinek vagy találtak gazdit, vagy pedig továbbra is keresnek.

Ha valaki kóbor kutyát lát, értesítse a városi rendőrséget, amely azonnali intézkedéseket foganatosít, ugyanígy, ha valaki állatkínzásról szerez tudomást, azt is haladéktalanul jelentse.

Borka Roland
forrás: www.deltakn.sk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb