Régió

Megújult a kórház radiodiagnosztikai részlege

Közel 150 ezer euró beruházással újították fel a komáromi kórház radiodiagnosztikai részlegét. Az új röntgen (RTG skiagrafiai) megvásárlása további 117 ezer eurót fordítottak.

A beruházásnak köszönhetően pontosabb diagnózis felállítására van lehetőség, ami a betegek biztonságát szolgálja. A műszer a felvétel után azonnal digitalizálja a felvételt, és jó minőségű, jó felbontású képet készít.

 

 

„Az új digitális röntgennek köszönhetően csökken a beteg besugárzása, gyorsabb a vizsgálat, mivel a képfeldolgozás is gyorsabb – mondta Hollósy Tamás főorvos. – A képeket PACS rendszerben archiváljuk, bármikor hozzáférhetőek, a különböző időben készült felvételek könnyen összehasonlíthatóak és a kórház többi részlegéről is elérhetőek. Sőt, mivel részei vagyunk a T3C kommunikációs rendszernek, az ország további egészségügyi intézményeivel is tudunk konzultálni a felvételekről. Osztályunkon naponta 90-100, havi szinten mintegy 2500 beteget vizsgálunk ki.”

 

 

(komaromonline.sk, forrás: Alžbeta Sivá, a kórházat irányító Agel SK szóvivője), cikk: http://komaromonline.sk/megujult-korhaz-radiodiagnosztikai-reszlege/ 

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb