Sport

Bejön a városba a 2018-as DGSprint!

Május 26-án, szombaton ötödik alkalommal kerül megrendezésre Gútán a Dögös Sprint jótékonysági futóverseny, Felvidék legnagyobb közösségformáló jótékonysági sporteseménye. A befolyt összegből minden évben egy beteg, fogyatékkal élő gyermek vagy fiatal kerül támogatásra. Idén a gyűjtés kedvezményezettje a kétéves Čižmárová Liliána, aki születése óta gyermekbénulásban szenved.

Lili és ikertestvére Emili. Lili (jobbról) születése óta gyermekbénulásban szenved. (Fűri Gábor felvétele)

Az esemény ismételten a gútai vízimalom területén kerül megrendezésre. Idén viszont a szervezők úgy gondolták, visznek egy kis csavart a fotóútvonalakba. A 7 illetve 14 kilométeres távok egy része Gúta város utcáit is érintik. Ennek köszönhetően a mezőny futói elhaladnak többek között a városháza előtt is. Ennek köszönhetően az e alkalomból a városunkba látogató futók kicsit jobban megismerhetik Gútát, illetve az újítás még változatosabbá teszi az amúgy sem unalmas útvonalat. Így minden terepviszonyhoz szokott futó megtalálhatja a kedvenc szakaszát. A szervezők elárulták, hogy már tavaly is játszadoztak a gondolattal, hogy a útvonalak egy részét behozzák a városba, de mivel ez a változás szervezés szempontjából komolyabb rákészüléssel jár, úgy döntöttek elhalasztják egy évvel. A futók biztonságát nem csak a DGSprint csapat önkéntesei, de a városi és állami rendőrség egységei is felügyelni fogják. Természetesen frissítőállomásokból sem lesz hiány az újítás ellenére sem.

A következő ábrákon jól látható melyik városi útvonalak érintettek.

 

A DGSprint szervezői szeretnének mindenkit megkérni, hogy szombaton 10 és 12 óra között az érintett útszakaszokon közlekedjenek körültekintően, ezzel is segítve a jótékonysági eseményt!

 

Hogyan tudsz segíteni?

1.Nevezz a DGS Sprintre!
www.dgsprint.eu/regisztracio

2.Küldhetsz pénzadományt a hivatalos gyűjtőszámlára.
IBAN: SK2352000000000016262662 , OTP Banka Slovensko, a.s.

3.Adakozhatsz a hivatalos gyűjtőurnába, mely az ATECH.NET Pc-shop üzletben található. Illetve szombaton, május 26.-án a helyszinen.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

 

'Fel a tetejéhez' gomb