RégióSport

Összefogás az összefogásban- Több mint ezer marokkövet készítenek a gútai iskolások a DGSprintre

Segíteni jó! A DGSprint évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg. Ennek bizonyítéka az is, hogy az előregisztráció során körülbelül 680 nevezés futott be. Az ország, sőt a világ több pontján gűjtenek a DGSprint kedvezmenyezettjei megsegítésére.

Dunaszerdahelyen Házi Csilla buzdítja sportolással összekötött jótékonykodásra az embereket. Csilla egyébként először mint futó ismerkedett meg a DGSprint küldetésével és lelkületével. Kategóriájában bravúros győzelmet aratva lépett a dobogó legfelsőbb fokára és úgy tűnik ez a pillanat nagy nyomot hagyott a szívében, mivel azóta is aktív résztvevője a gyűjtésnek. A dunaszerdahelyi egészségügyi középiskola tanulói idén egy szívdobogtató videóval is készültek, amit itt tekinthetnek meg.

Jópár kilometerrel messzebb, konkrétan a francia riviérán  Paksi Ildi „jógáz össze“ évről évre jelentős anyagi támogatást a rászoruló gyermekek illetve fiatalok részére. Ez is ékes bizonyítéka, hogy a segíteniakarás nem ismer határokat! Namaste!

Idén az úgynevezett hurcimamik is csatlakoztak, azaz olyan édesanyák, akik csecsemőjüket magukra kötve 3 km-es távot fognak megtenni.

De térjünk vissza városunkba. Ritkán látott összefogás az a kezdeményezés amiben az összes gútai alapiskola diákja kivette a részét. A Corvin Mátyás Alapiskola, II. Rákóczi Ferenc Alapiskola, J.A.Komenský szlovák alapiskola, Nagyboldogasszony Egyházi alapiskola diákjai több mint ezer darab marokkövet készítettek kimondottan erre az alkalomra. Minden darab egyedi, nagy szeretettel készült és magában hordozza a DGSprint fő mondanivalóját. A marokkő küldetése, hogy a tulajdonosát minden alkalommal emlékeztesse arra, hogy soha nem szabad feladni és lehetetlen nem létezik!

       

 

Forrás: Yogidille Facebook, Házi Csilla Facebook

'Fel a tetejéhez' gomb