KultúraZene

Koncertmeghívó: Gútai tehetségeknek ad teret a jazzbarátok köre!

A közelmúltban alakult Gútai Jazzbarátok Köre nem tétlenkedik, ígéretéhez híven folytatja áldásos tevékenységét a Leczkési Sándor vezette csapat.

A jazz világnapján szervezett nagy sikerű és igen magas művészi színvonalú akciójuk után ezúttal a hazai tehetségek felé fordulnak. A június 23-ára tervezett “Gútai Jazzbarátok Köre-Koncert a gútai tehetségekért!” elnevezésű akción fellép a Szlovák Jazz Reménysége-díjas Farkas Attila Jr., akinek páratlan jazz zongora játékából sosem elég és a Lázok testvérek, akik komoly zenét ötvöznek dzsesszel.
Szinte hihetetlennek tűnik, hogy gútaiakról beszélünk. Sajnos nagyon kevesen vannak tisztában azzal, hogy városunk milyen tehetségeket rejteget.
“Elsőszámú célunk a tehetségek támogatása természetesen, hiszen a Wine&Grill Gardennel megállapodtunk, hogy a belépőkből származó bevétel a srácokat illeti majd. Másodsorban viszont ez egy jó alkalom nekik is, hogy bemutatkozhassanak itthon.”– mondta Tóth Csaba a GJK alapítótagja.

Berlini koncert: Toni Snetberger, Fabian Leu és Farkas Attila Jr.

Farkas Attila Jr. most tért haza Berlinből, ahol egy hónapot tartózkodott a Snétberger családnak köszönhetően. Felfedezte a Jazzklubok hangulatát, belecsöppent a jazz zene európai vérkeringésébe.

“Sokat zenéltünk, voltak lekötött koncerjeink Feri bácsiékkal, aztán a szabad estémen lementem egy jazz klubba és épp jam session volt így gyorsan a zongoránál találtam magam és amikor meghallottak játszani, mindenki tapsolt és nagyon örült, utána sokan odajöttek hozzám, nagyon jó érzés volt. Találkoztam igazi DJango zenészekkel is akik meghívtak magukhoz Párizsba!”-Mesélte lelkesen berlini élményeit a gútai tehetség akinek egyébként Oscar Peterson a legnagyobb példaképe!

Eduard Lazok

Az előzenekar a Lázok Brothers Ensemble lesz. Három gútai testvér Richárd, Márió és Eduárd akik élnek halnak a zenéért.

A hitvallásunk az, hogy a zene minden nehézségen átsegít. Példaképeink: Roby Lakatos, Jánoska Ensamble, Itzak Perlmann, Heifetz.
Kedvenc zenészeink: Stevie Wonder, Oscar Peterson, George Benson és még sok hozzájuk hasonló művész. Céljaink,hogy megszerezzük a művészi diplomát. A Marió most fog felvételizni a Liszt Ferenc Zeneakadémiára Budapestre. Én ugyanúgy Pestre felvételizek a Bartókba 1 évre utána én is a Zeneakadémiára szeretnék menni. A Ricsi most lesz 3.-os a győri konzervatóriumban.”-Ecsetelte Edu a legidősebb testvér.

Mario Lazok

 

Richard Lazok

A Lázok testvérek a komolyzenét elegyítik a jazz zene elemeivel, így igen izgalmas és magas fokú zenei élményben lesz része annak aki szombaton kilátogat a Wine&Grill Gardenba, ahol nyolc órától vár minden lokálpatriótát a Gútai Jazzbarátok Köre, hogy egy tetszőleges adomány-belépő fejében együtt élvezhessék a jövő zenéjét.

'Fel a tetejéhez' gomb