Interjú

KISS RICHÁRD: A cél: egy jobb, élhetőbb várost teremteni

Az egyik közösségi oldalán azt írta: „Az emberek megítélésében három tulajdonság fontos: tisztesség, intelligencia és energia. Már négy éve is megmérettette magát az önkomárnyzati választásokon, az elmúlt ciklusban a sport bizottság tagjaként dolgozott. Kiss Richárddalbeszélgettünk.

Miért a helloGúta csapatával indulsz a választásokon?

A hellóGúta csapatába tartozom a kezdetektől. Meg anno Attilával poénkodtunk, a kezdet kezdetén hogy milyen név lenne a megfelelő a csapatnak, aztán a hellóGúta lett a brand neve. A hellóGúta csapata egy jól összekovácsolt tenni és segíteni akaró emberekből áll. A csapat magja jó barátokból indult, akiket már több mint 20 éve ismerek és mostanra egy ütős, tapasztalt szakemberekből álló hellóGúta lett belőle. Jómagam a munkámnak köszönhetően sokat vagyok távol, így az emberek nem látnak minden nap a városban, de a háttérben segítem a csapatot, legyen az rendezvény: a Dögös sprint, a szemétszedés az Ökonapon, vagy akár a városi sportbizottság tagjaként a sportrendezvényeken való aktív részvétel. A sportbizottságban már négy éve sportnapot, röplabda tornát, év sportolója díjátadó rendezvényt szervezünk, a városi támogatások objektív elosztásával foglakozunk, a csarnok és a sportpályáink fejlesztését szorgalmazzuk. Szerettem ezt a munkát, jó volt a csapat, a bizottságbeli munkámnak köszönhetően sokat tanultam az elmúlt négy évben az önkormányzati munkáról.

A sport a te életedben is meghatározó, sportolsz?

A sport nekem is mindig részese volt az életemnek, gyerekkoromban 9 évig aktívan dzsúdóztam majd egy sérülés miatt abba kellett hagynom, később fociztam, teniszeztem a barátaimmal, amíg megvolt a motorom addig amatőr szinten motorversenyeztem, most pedig bringázom, ha az időm engedi.

Azt mondtad, hogy a munkád miatt keveset vagy itthon. Mivel foglakozol, mi a
munkád?

Jelenleg a Horst Klaes GmbH német ablak, ajtó, függönyfal, télikert szoftvergyártó cég magyarországi és szlovákiai kereskedelmi vezetője vagyok. A cég olyan szoftvereket tervez, ami a fa, műanyag, alumínium ablak, ajtó, függönyfal gyártó cégek termelésirányítását vezérlik az ajánlatkészítéstől a gépvezérlésen keresztül a raktározáson át a kiszállításig.

Jómagam az eladással a projektek kivitelezésével, a telepítések felügyeletével a technikus csapat irányításával foglakozom már több mint 10 éve. A cég egy családi vállalkozásból indult 36 evvel ezelőtt és a mai napig megmaradt a családi hangulat a vállalaton belül, annak ellenére, hogy mar 230 alkalmazottja van. Szerencsés vagyok, hogy itt dolgozhatok, mert otthonról végezhetem a munkámat és így a családommal tölthetem a szabadidőm nagy részét. Igaz, néha nem könnyű elválasztani a munkát a magánélettől, de nem sok embernek adatik meg az, hogy lássa a gyermekét felnőni. Az emberek nagy része dolgozik reggeltől estig, így nem sokat látják gyermekeik fejlődését.
Néha én is bele esek ebbe a hibába, de vigyáznunk kell, mert a gyerekek nem azért szeretnek és tisztelnek bennünket, hogy milyen sokat dolgozunk, hanem azért, hogy mennyire vagyunk részesei az ő életüknek, a fejlődésüknek.
Ez az oka annak, hogy újra indulok a helloGútával az önkormányzati választásokon. Célom, hogy a tapasztalatommal, a tenni akarással egy jobb, élhetőbb várost teremtsünk társaimmal együtt, a gyermekeinknek, a fiataloknak, az időseinknek. Azt látom, hogy a hellóGúta csapata képes újat alkotni, az emberek nem fogynak ötletekből, javaslatokból, és meg is tudják valósítani azokat. Tudom, ehhez szükség van egy jó vezetőre, olyanra, mint Forró Tibor.

Említetted a családot. Mesélj róluk.

A párommal, Hajnival 12 éve vagyunk együtt, először Angliában éltünk 1,5 évig. A mostani munkahelyem miatt haza költöztünk. A párom Budapesten dolgozott egy fejvadász cégnél. 6 éve megszületett a kisfiam Áron Richárd, aki azóta, mindkettőnk számára, a legfontosabb szerepet tölti be életünkbe. A párom körülbelül fél éve egy nagyon érdekes munkával foglalkozik, baba-mamafotózást vállal, most ezzel foglakozik. Sok örömet leli benne, mikor a pici pár napos újszülöttet fényképezheti. A fiam óvodába jár, most nagycsoportos, mégélvezheti a gyerekkort. Mellette dzsúdózik egy éve, imád a családdal együtt játszani, olvasni, biciklizni, kirándulni. Tavaly megtanítottam síelni, az idén már az úszást is kezdi elsajátítani. Egy nagyon intelligens segítőkész kisfiú, néha talán túlságosan is. Mivel Ő az egyetlen, ezért kicsit aggódunk is, hogy hogyan fogja viselni az élet keményebb dolgait.

'Fel a tetejéhez' gomb