AjánlóEsemény

“… Ej, csak egészség legyen, és egy kis tűrhető kártyajárás.”

“… Ej, csak egészség legyen, és egy kis tűrhető kártyajárás.” Mikszáth Kálmán hírhedt mondatával hozunk egy újabb programajánlót a szombati napra. Akinél túl nagy falatnak bizonyul a 9. Gútai Vízkereszt Maraton távjainak lefutása (amit egyébkén maximálisan megértünk), más módon is megmérettetheti magát a hétvégén, ugyanis második alkalommal kerül megrendezésre a Snapszer Bajnokság.

A snapszert Magyarországon először az osztrák és német katonák játszották, de hamar elterjedt ezután a társadalom minden rétegében. Az 1800-as évek végén Budapesten a Piatnik Kártyagyár készítette az első magyar kártyákat.  Legendák szerint volt olyan csata, melyet a bajor uralkodó egy snapszerpartiban nyert meg. A kártyát először szalonokban, kocsmákban, kórházakban játszották, de hamarosan kártyatermek is nyílottak. A Snapszer magyar vagy francia kártyával, 2-4 játékossal játszott kártyajáték. Ami a szabályokat illeti a snapszer játékszabályzatára, mit gyakorlatilag minden kártyajátékra kiválóan igaz, hogy ahány ház, annyi szokás.

A bajnokság a Szekeres Ranchon kerül megrendezésre január 5-én. A regisztráció reggel 8:00-kor kezdődik, maga a verseny egy órával később, 9:00-kor. A nevezési díj 5€, ételről a szervezők gondoskodnak.

Esetleges felmerülő kérdéseket a szervező Marosi Róbert szívesen megválaszolja a 0919 183 225 telefonszámon.

A bajnokság helyszínének pontos címe: Veľká Gúta 4, 946 03 Gúta

Esemény

(Forrás: https://snapszer.hu)

'Fel a tetejéhez' gomb