AjánlóEseményKultúra

Programajánló: Vadkerti Imre – Zsapka Attila -Sipos Dávid Trió jótékonysági koncertje, Mennyből az angyal

Az ünnepi készülődés, családlátogatás, evés- ivás, 2019 köszöntése után lassan minden visszatér a régi, megszokott kerékvágásba. Hiányzott is meg nem is. A vasárnap megrendezésre kerülő jótékonysági koncertnek köszönhetően meg egy kicsit visszahozhatjuk a meghittséget a szürke hétköznapokba. Vadkerti Imre  Zsapka Attila –Sipos Dávid Trió, Mennyből az angyal akusztikus koncertjének köszönhetően. A koncert bevételét az 1723-24-ben épült római katolikus templom rekonstrukciójára fordítják.

A római katolikus templomot, amelyet Szűz Mária mennybemenetelének szenteltek, 1723-24-ben építették barokk stílusban, a régebben leégett gótikus stílusú templom helyén. 1772-ben az épületet kibővítették. A 17. századtól a templomot egy kőfal védte, de azt a 20. század 50-es éveiben lebontották. A templom belsejét neobarokkban épült boltív és a Lütgerndorff Ferdinánd által 1832-ben készített, Szűz Mária mennybemenetelét ábrázoló oltár díszíti. A festmények restaurálása után 1996-ban a templomot újból felszentelték.

A koncert 2019. január 13-án, vasárnap 17.00 órától veszi kezdetét a gútai római katolikus templomban. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

(Foto: kolarovo.sk)

'Fel a tetejéhez' gomb