Sport

Sikeres évet tudhat maga mögött a Gútai Kinológiai Klub

Évértékelést tartott szombaton a Gútai Kinológiai Klub vezetősége. Az elhangzottak alapján kijelenthetjük, hogy igazán mozgalmas és eredményes évet tudhatnak maguk mögött. Több belföldi és nemzetközi versenyen volt jelen a klub képviselete, ahol több ízben dobogós helyezést sikerült elérniük. Egyre nagyobb igény mutatkozik a kutyás bemutatókra, amelyek nagyon szépen szemléltetik, hogy bármilyen méretű és fajtájú kutyát meg lehet tanítani az együttműködésre és az engedelmességre ha megfelelő, hozzáértő kezek közé kerülnek.

Az elmúlt év folyamán több karbantartási munka is folyt a klub területén. Ezt 2019-ben sem szeretnének leállni, sőt számos nagyobb rekonstrukció is a terveik között szerepel. Peter Papáček, édesanyja MUDr. Ildikó Papáčková mellett Tomáš Magdalin, František Szobolovszký és Marcel Molnár munkáját is megköszönte amellyel többek között a bemutatókra, versenyekre való felkészülést segítettek.

Kiértékelésre kerültek az Év Kinológusai is. Ez az elismerés három kategóriában került kiosztásra. Kiállításokon való sikeres részvételének köszönhetően Zuzana Kitková lett kiemelve, Tomáš Magdalin sportkinologus kategóriában kapott elismerést, Nagy Zalán lett az év fiatal kinológusa.

“A 2018-as év kinológiai eseményekben gazdag volt és sikeres. Azon kívül, hogy igyekeztünk fejleszteni és szépíteni a klub területét, számos eseményt is szerveztünk. Egy nemzeti vizsgarend szerinti munkavizsgával indítottunk, ahol több tagunk is sikeresen levizsgázott, majd történelmi pillanat tanúi voltunk mikor is először rendezhettünk tenyészszemlét Németjuhászok számára. A nyár folyamán számos bemutatóval öregbítettük klubunk és városunk hírnevét a környező városokban és falvakban. Az évet a Polgármester kupával zártuk ami nagy sikerű folytatása volt a tavaly kezdeményezett versenynek és több nemzeti válogatott kutyás is részt vett rajta.”- nyilatkozta lapunknak Peter Papáček, a klub elnöke.

Kárpáty Ernő,  sport- és ifjúságnevelési bizottság elnöke ötödik alkalommal fogadta el a meghívást a klub évzáró taggyűlésére. Megkérdezésünkre elárulta, hogy nagyon örül a klub sikereinek és a tagok bővülésének, amik egyértelműen a tagok és a vezetés kitartó munkájának tudhatók be. “Aktív szervezet, akik folyamatosan újítják fel az épületüket, fejlesztik az edzőpályájukat, bemutatókat tartanak, versenyeket és vizsgákat szerveznek. Gratulálok a klubnak az egész éves munkához, az elért eredményekhez és sok sikert kívánok 2019-re! Természetesen idén is állok mindenben a rendelkezésükre.”- biztosította együttműködéséről a klub vezetőséget és tagjait Kárpáty Ernő.

A Gútai Kinológiai Klub az 1978-ban alapított Zväzarm-JRD SZM közvetlen “utódja”. Az alapító tagok Karol Huszarik, Gabriel Szabó és Frantisek Marček voltak. Jelenleg a klubnak mintegy 40 aktív tagja van az egész járásból. Fő foglalkozási profiljuk a sportkinológia, de vadász-, szerviz- és mentőkutyák képzésével, agility képzésével, valamint kutyák oktatásával és szocializációjával is foglalkoznak. A klub munkásságával a város jó hírét szeretnék szélesebb körbe eljuttatni. Továbbra is terveik között szerepel a tevékenységeik és elért eredményeiket szélesebb körben, főleg fiatalok körében való népszerűsítése.

 

'Fel a tetejéhez' gomb