Sport

Taroltak a gútai focisták a vasárnapi focitornán

Január 20-án , vasárnap rendezték meg a gútai sportcsarnokban az U13-as és U15-ös korcsoport téli teremtornáját négy csapat részvételével. A gútai focisták Mocsonok, Nagymegyer és Felsőszeli csapataival mérkőztek meg. Focistáinknak mindkét kategóriában sikerült győzelmet aratniuk és a legjobb játékosoknak járó díjat is városunk focistái vihették haza. 

Máté Zsolt, a csapat edzője érdeklődésünkre további részleteket árult el a felkészüléssel és a tornával kapcsolatban: “Ma, január 20-án szerveztük meg az U13 és U15 csapatok téli teremtornáját. Ezt hagyományosan ilyenkor, a felkészülési idő előtt szervezzük. A hazai csapat mellett Mocsonok, Nagymegyer és Felsőszeli csapatai vettek részt ezen a tornán. Minden két csapattal érkeztek. Nagyon örülök, mert mindkét kategóriában a hazai csapat végzett az élen. Sokat gyakoroltunk, mondhatni November elejétől ide jártunk a sportcsarnokba. Sokat készültünk erre a teremtornára és ez meghozta a gyümölcsét. Emellett még szeretném kiemelni, hogy mindkét kategóriából tőlünk került ki a torna legjobb játékosa. U13-ból Rigó Benjámin az U15-ből pedig Szabó Dávid. A teremtorna után folytatódik a felkészülés. Továbbra is a bent, a sportcsarnokban fogunk gyakorolni. Február elejétől kinti futásokat is beiktatunk a gyerekeknek, ezzel is javítva az állóképességüket. Maximálisan fel akarunk készülni a 2018/2019-es szezon tavaszi idényére!”

Kárpáty Ernő,  sport- és ifjúságnevelési bizottság elnökének hétvégéje eseménydúsra sikerült. A szombati  Gútai Kinológiai Klub évértékelő találkozóját követően, vasárnap örömmel fogadta a fociklub meghívását. Elmondása szerint szívesen vesz részt hasonló eseményeken. Egyrészt jelen lehet és osztozhat a sportolók sikereiben, másrészt első kézből megtapasztalhatja mik  a gútai sportélet erősségei és melyek azok a területek, amelyek fejlesztésre szorulnak. Nagyon pozitívnak tartja, hogy egyre több fiatal tehetség és sportolni akaró gyerek van Gútán. Mint sportoló, saját bőrén tapasztalja mennyi pozitív hozadéka van a sportolásnak az élet minden területén.

 

'Fel a tetejéhez' gomb