AjánlóInterjú

Hazafuvar: ilyen még nem volt Gútán

A Gúta TV nézői új műsorszámot fedezhettek fel a csatorna legfrissebb adásában. A Hazafuvar névre keresztelt műsor legfőbb célja, hogy olyan gútaiakat mutasson be, akik szülővárosukon kívül találták meg számításaikat. Az új műsorszámról magát az ötletgazdát, Forgács Attilát kérdeztük, aki a Gúta TV igazgatója is egyben.

Emberekkel beszélgetsz egy autóban/taxiban. Kiket szólítasz, szólaltatsz meg?

A Hazafuvar című műsorunk koncepciója az, hogy olyan gútaiakat mutassunk be akik nem Gútán találták meg a boldogulást. Tulajdonképp őket „hozzuk haza”. Innen a cím is – Hazafuvar. Maga a formátum nem számít újdonságnak, de azt gondolom sikerült ezzel a gondolattal egy olyan csavart vinnünk bele, ami értékessé teszi ezeket a beszélgetéséket, hiszen nem szimpla portrékról van szó, hanem a mi generációnk egyik nagy problémájáról, a kivándorlásról. Azontúl, az idősebb nézők számára pedig azért lehet érdekes, mert olyan életmódot és munkatípusokat ismerhetnek meg, amikkel egyébként nem találkoznának sehol.

Ez a rovat, illetve műfaj új a gútai tv nézőknek. Sőt nagy televízióknál sem gyakori. Milyen hatásra számítasz?

Valóban ez egy inkább internetes, videoblogba illő műfaj, de csak azért, mert viszonylag költséghatékony a produkció előállítása és egy ilyen kisköltségvetésű közszolgálati médiánál ez bizony fontos tényező. Bízom benne, hogy szeretni fogják a gútaiak, ugye öt napja került először adásba, eddig nagyon pozitív a fogadtatása, hamarosan az interneten is elérhető lesz.

Milyen gyakran láthatják a nézők?

Egyelőre „időszakos magazin” besorolással fut, szeretném, ha évadonként 8-10 epizódot tudnánk készíteni.

Ki lesz a következő utastárs?

Egyelőre titok még, de annyit elárulhatok, hogy Csilla és Budapest után, Szlovákia fővárosa felől érkezik majd ezúttal a beszélgetőtárs.

A beszélgetős műsoroknak, miért pont ezt a műfaját választottad?
A legmeghatározóbb dolog az az volt, hogy ez egy egyszerű és nagyszerű formátum, DTK és Garami Gábor akik ezt nagyon jól mívelik. Lehet, hogy idővel egy autós szponzort be tudunk szervezni. Azonkívül: ilyen még nem volt Gútán.

A technikai háttérről is megtudhatnak valamit az olvasók? Egy kis kulisszatitok?

A legfőbb kulisszatitok, hogy a 2 fős stáb (Enci és Zsolti) végig ott bújik az ülések mögött és figyelik a képet és a hangot.

 

https://www.facebook.com/gutatv/videos/1090068651195946/

 

vncs

'Fel a tetejéhez' gomb