Régió

Komáromban már a második Žihadielko játszótér épülhet fel

A cikk forrása: komaromonline.sk

A tavalyihoz hasonló, példaértékű összefogásnak köszönhetően Komáromban már a második Žihadielko játszótér épülhet fel.

Lidl áruházlánc ebben az évben is meghirdette szavazós játékát, melyben a lakosoknak nem volt egyéb dolguk, mint január 14-e és február 28-a között szavazni arra a városra, ahol szerették volna, hogy a Lidl játszóteret építsen.

Az öt kategóriában az első és a második helyen végzett települések örülhetnek a ‘méhecskés’ játszótérnek. Így Komáromon kívül Rimaszombatban, Érsekújvárott, Privigyén, Kassa egy városrészében, Simonyban, Nagyrőcén, Bánon, Ógyallán és Szviten épülnek meg a játszóterek. Komárom mintegy 157 542 szavazattal végzett ismét az első helyen, bebizonyítva ezzel, hogy nemcsak egyszer volt ‘kutyavásár’. A második játszótér a kettes és a Bauring lakótelepek között fog megépülni.

Ugyanúgy Komárom városa részt vett a Tesco alapítványa által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” helyi közösségeket támogató pályázat “zsetonos” szavazásban. Ebben a 2. helyen végzett. Így 600,- € értékben zöld övezetet alakíthatnak ki a Selye utcában lévő játszótér körül, ami a játszóteret a parkolótól fogja elválasztani, biztonságosabbá téve a helyet a gyermekek számára, nem utolsósorban pedig a levegőt is tisztítja majd.

 

'Fel a tetejéhez' gomb