Sport

Streetball torna Gútán

Idén 12. alkalommal szervezte meg a gútai  BC Knives kosárlabda klub Streetball (3on3) tornáját Gútán a Corvin Mátyás Alapiskola udvarán.  Augusztus 10-én 23 csapat vett részt a Streetball tornán.

Érkeztek csapatok Komáromból, Dunaszerdahelyről, Székesfehérvárról, Aranyosmarótról, de volt vegyes csapat: szlovén, cseh és budapesti játékosok emelték a torna fényét. Idén először a szervezők nem indítottak U18-as kategóriát, illetve minden jelentkező csapat 18+és 33+ kategóriában versenyzett.

Rendhagyóan a torna során megejtettük a  3 pontos dobó versenyt, Amőbát és a Zsákoló versenyt.  Az ügyességi játékokat idén a nap “derekán” a legnagyobb 36 fokos hőségben tűztük programra. A 3 pontos versenyt a komáromi Szabó Levente nyerte 12 ponttal. Az “ötödölő” versenyt pedig szoros harc után a gútai Tóth Viktor nyerte. A leglátványosabb ügyességi versenyt, a zsákolóversenyt pedig a komáromi Samuel Volárik nyerte.

A torna abszolút győztese a férfiak korosztályából került ki. A nemzetközi formáció “Máš pekné oči” néven versenyzett és került ki győztesen. A csapat tagjai: Stanislav Vika (Serbia), Madaras Jonas (Budapest), Peter Balla és  Milan Hindicky Érsekújvárból. A második helyen dunaszerdahelyi csapat végzett, míg a torna bronz érmét Pozsonyivánka (Ivanka pri Dunaji) csapata szerezte meg.

FOTO: Nagy Róbert

A 30 év feletti kategóriában is Dunaszerdahely csapata győzedelmeskedett, míg a második és harmadik helyen gútai csapatoknak sikerült végezni.

A szervezők nevében köszönöm minden résztvevő, támogató és néző segítségét, bíztatását. “– Forró Tibor BCK Elnöke

FOTO: Nagy Róbert

 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb