InterjúZene

“Ez egy valóra vált álom” – interjú Lumbival, a Ladánybene 27 gútai billentyűsével

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, nem mindennapi hírt jelentett be a Ladánybene 27 zenekar az idei Hajómalom Fesztivál első sajtótájékoztatóján. A reggae zenekar ugyanis ekkor rántotta le a leplet a banda új billentyűsének személyéről, aki nem más, mint a gútai Fűri Tamás, alias “Lumbi”. Ami pedig az ügyet még ennél is különlegesebbé teszi, hogy a Ladánybene 27 új formációja az idei Hajómalom Fesztiválon debütál majd augusztus 16-án, 23:30-tól. 

A koncert előtt pedig ki mást is kereshettünk volna fel egy rövid interjúra, mint a Ladánybene 27 zenekar legfrissebb tagját, “Lumbi”-t. 

Csapjunk is bele a közepébe: Milyen érzések keringenek benned a koncert előtt, különösen így, hogy szülővárosodban debütálhatsz a zenekar tagjaként? 

-Mindenekelőtt ez egy óriási megtiszteltetés. Hihetetlen érzéssel tölt el, hogy sikerült idáig eljutnom, különösen, ha visszanézek az egész eddigi zenei pályafutásomra. Miután pedig otthon, nagyrészt hazai közönség előtt debütálhatok, így még nagyobb izgalommal készülök a fellépésre. De így viszont annál nagyobb szeretettel adhatom majd át az otthoniaknak a zenénket.

Hogy érkezett meg az életedbe a lehetőség, hogy a Ladánybene 27 zenekarban játszhass? Gondoltad volna évekkel ezelőtt, hogy egyszer a zenekar billentyűse leszel? 

-Igazság szerint mindig is erről álmodtam, de talán nem vagyok ezzel egyedül és sokak álma megvalósulna egy ilyen lehetőséggel. Sok évnyi kemény munka árán sikerült bekerülnöm a zenekarba. Nyilván nagy segítség volt az, hogy már évek óta a magyar reggae élet tagja vagyok. Kezdetben egy kisebb zenei projektben, a Bootz Bros-ban játszottam, majd sikerült bejutnom a Riddim Colony-ba, akikkel többek között még Damian Marley előtt is felléphettünk. Utána jött CopyCon zenei projektje, nem olyan rég pedig a “célegyenes”, a Ladánbyene 27.

Hogy készültetek a Hajómalom Fesztivál koncertjére? Nehéz volt beilleszkedni a zenekarba? 

-A zenekar mindig a maximumot akarja nyújtani. De ez normális, hiszen a zeneiparban csak úgy érhetsz el sikereket, ha a közönség is élvezi azt, amit csinálsz. Így minden egyes koncertbe és próbába annyi energiát fektetünk, mintha egy világturnéra készülnénk. Ha pedig már a próbák alatt mindenki beleadja a lehető legtöbbet, a koncerteken még ennél is többet tudunk majd nyújtani a közönségnek. Különösen hálás vagyok azért, hogy a zenekar nagy elismeréssel és pozitív hozzáállással fogadott, így nem voltak gondok a beilleszkedéssel.  

Merre visz majd a zenekar útja a Hajómalom Fesztivál után? Hol lesztek legközelebb hallhatók? 

Számos koncert vár még ránk a nyár végéig. A gútai koncert után a legközelebbi Tiszakécskén lesz, de ezen kívül még jó pár magyarországi helyszínt meglátogatunk majd. 

A Ladánybene 27 zenekar előtt – ahogy említetted is – már zenélhettél a szintén nagyon népszerű Copy Con és bandája mellett. Milyen volt velük a közös munka?  

2017-ben csatlakoztam Copy Con bandájához, a Reggae Express Band-hez és azt kell mondanom, rendkívül családias hangulatban zajlott a közös munka. Nagyon jó volt a viszony köztünk az együttműködés során. Ahogy a Riddim Colony, úgy a Reggae Express is rengeteget adott mind zeneileg, mind pedig emberileg.

Végezetül pedig az érdekelne, hogy mik a terveid a jövőre nézve? 

Zenei téren természetesen most a Ladánybene 27 van az első helyen. Mivel ez számomra tényleg egy valóra vált álom, így a jövőben szeretném tovább élni ezt az álmomat. 

Köszönöm szépen az interjút! 

Az immáron “Lumbi”-t is soraiban tudó Ladánybene 27 koncertjére pénteken (augusztus 16.) 23:30-tól kerül sor a II. Hajómalom Fesztiválon, a gútai malomnál. Az eseményre szóló napi belépőjegy ára 5 €, 15 alatt azonban ingyenes a belépés.

 

'Fel a tetejéhez' gomb