AjánlóEsemény

Termelői piac a komáromi erőd falainál

Az idei sikeres rendezvények után a Dunamente TDM újabb termelői piacot szervez, ezúttal az erőd melletti parkolóban (Vár utca). Az esemény időpontja: 2019. október 5. (szombat)

A turisztikai szervezet idén már 3. alkalommal szervez termelői piacot, melynek célja, hogy a régió termelőinek és kézműveseinek termékeit megismerje a helyi lakosság, illetve az ide látogató turisták. A kiválasztott időpont erre kiválóan alkalmas: szombaton 750 turista érkezik Magyarországról a komáromi erődbe.

A piacon résztvevő termelők: AF Manufaktúra – lekvárok, szörpök, gyümölcsborok, Pemak – mákból készült termékek, Chocomaze – kézműves csokoládék, Fodor Méhészet – gyógynövényes mézek, Plant-B – vegán édességek, Tökmagmánia – tökmag, tökmag – és dióolaj , Dedinské domáce cestoviny – házi készítésű tészták, Burning Angel Chili – díjnyertes chiliszószok, Green Plantation – frissen pörkölt kávé, Zamio – bio gyümölcslevek és smoothiek, Pippi sweet flower gift box – mézesek és egyéb édességek, Pajor Sándor – különleges mézek, mézbor.

Kistermelőkön kívül ügyeskezű kézművesek is lesznek az árusok között. Nem hiányozhat NoMini, valamint Horgolzsó és horgolmányaik, Handmade Jewellery K.Pali és csodaszép karkötői, Gizka kézműves műhelye és gyönyörű babaholmijai, Kiss Melinda és fonott kosarai, Dalma’s papillo- Accessories made with love és csodás kiegészítői, FehérKE és gyönyörű ékszerei, valamint Slovenské Mydlá és illatos szappankülönlegességei.

 

Környezettudatos használati eszközökkel várja az érdeklődőket a Maja Planet, valamint a NAKO Craftroom.

Az árusok reggel 9:00 órától délután 13:00 óráig várják a látogatókat az erőd kapuja mellett, a parkolóban (nagy érdeklődés esetén a piac meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat). Rossz idő esetén a piac a városi rendőrség épülete mögötti fedett piactéren lesz (Vár utca).

A termelői piac mellett megrendezésre kerül a 480 Mikrofeszt is, amely során szintén a környezettudatosság lesz a középpontban. A szervezők 2 workshoppal készülnek, a délelőtti foglalkozás 10 órától 12 óráig tart, ahol az érdeklődők régi pólóból készíthetnek bevásárlótáskát. A délutáni workshop 13 órától kezdődik, témája az arctisztító korongok horgolása lesz.

Kísérő programként a Pons Danubii EGTC-nek köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhetnek a virtuális valóság világába is. Egy új élményben lehet részük, mely során egy szemüveg segítségével az erőd látogatójává válnak.

A szervezők bíznak abban, hogy a rendezvény ezúttal is elnyeri a látogatók tetszését.

Rossz idő esetén a szervezők fenntartják a programváltozás jogát. Az esetleges változásokat a Dunamente TDM Facebook oldalán közlik (https://www.facebook.com/dunamente/).

(Forrás: komaromonline.sk, forrás KIK, 480.sk)

'Fel a tetejéhez' gomb