EseményKultúraZene

Legendák és a jövő tehetségei egy színpadon. Lipa, Tariška és Farkas jr. szombaton Gútán.

Mindig piros betűs ünnep az igényes zenekedvelők számára ha az ország legismertebb jazzmane, Peter Lipa a környékre látogat. Hát még ha Radovan Tariška bandája kíséri és a gútai zongoratehetség Farkas Attila jr. is játszik? Az azt jelenti, hogy szombaton este kötelező Gútára menni.

A gútai jazzbarátok köre röpke egy éves működése alatt nem kis rendezvényeket hozott tető alá. Hazaiak és óceánon túli művészek cserélkeznek a gútai színpadon.
Pár jazzszerető barát összefogott és elhitették az emberekkel, hogy egy olyan kisváros mint Gúta is megérdemli az igényes zenei esteket. Pályáznak, tehetséggondoznak és hétköznapi fázós esteken is jazzkoncerteket töltenek meg emberekkel.
“A hétvégi rendezvény alapötletei is onnan származik, hogy miért ne szerepeltessük a hazai ifjú zenészeket a legendás titànok oldalán? Nyitra megyén támogatást is nyert ez az ötletünk és már hívtam is Tariškát, hogy hamarosan megkóstolhatja a gútaiak pálinkáját.”-meséli nevetve a főszervező, Leczkési Sándor a gjk elnöke.

November 30-án, Gútán, az espresso clubban, 20:30-tól a Radovan Tariška Quartet húzza Peter Lipa alá és Farkas Attila jr. is bemutatja új Trióját.

Jegy: 15€
Info: +421 905 714 706

Foto: aktualita.cz

'Fel a tetejéhez' gomb