Interjú

helloGúta: új elnöke van a szervezetnek

A helloGúta Polgári Társulás taggyűlésén értékelték az elmúlt évtized munkáját. A gyűlésen új vezetőséget is választottak, a tagság Gőgh Juditnak szavazott bizalmat. Az új elnököt, terveiről, múltról és jövőről kérdeztük.

 

Milyen célokat tűztél ki magadnak elnökként?

Szeretném tovább vinni az előző elnök és elnökség által az utóbbi 10 év alatt felállított és kialakított értékeket kultúra, környezetvédelem, sport és közösségépítés terén. Eddig is jelen voltam az események 90 százalékában, ez által a funkció által még több lehetőségem nyílik tenni a pozitív változások érdekében. Fontosnak tartom,  hogy minél több tettre kész fiatalt is bevonjunk, akiknek szintén fontos a közösségünk és Gúta jövőjének alakulása. Terveim között szerepel több gútai polgári társulással is együttműködni, úgy gondolom, együtt többre lennénk képesek.

A helloGúta sok rendezvény szervezője volt az elmúlt években, ezekből mi valósul meg az idén?

Ami a rendezvényeket illeti változatlanul megyünk tovább. Tavasszal az Ökonappal indítunk, amely idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre és évről évre egyre többen csatlakoznak hozzánk. Szintén hetedik alkalommal rendezzük a DGS jótékonysági futóversenyt is, amely talán a legmeghatározóbb eseményünkké nőtte ki magát az évek során. Idén sem marad el a Hajómalom fesztivál és a helloSzínház előadásai sem. Ezen kívül még számtalan rendezvény fűződik a helloGúta nevéhez, amelyek szintén megrendezésre kerülnek.

 

Kik segítik a munkádat? Kik a vezetőség tagjai?

Az alapítótagokkal (Forró Tibor, Forgács Attila, Kárpáty Ernő, Angyal Tamás, Tóth Péter) továbbra is szorosan együttműködünk és segítik a munkánkat. Megalakult továbbá egy 7 tagú elnökség  (Dáni Veronika, Kürti Földes Edina, Forró Tibor, Forgács Attila, Kárpáty Ernő, Angyal Tamás, Leczkési Sándor). Magában a társulás struktúrájában is eszközöltünk pár változást, aminek köszönhetően átláthatóbbá és remélhetőleg effektívebbe válik a közös munka.

A gyűlésen értékelték az előző évet/éveket is, röviden ismertetnéd velünk?

Mivel egy korszak végéhez értünk és lassan tíz éve került bejegyzésre a PT, visszatekintettünk a kezdetekre, a helloGútára, mint  a tettek ifjoncainak gyűjtőszervezetére. Azóta, mint említettem eltelt tíz év és az ifjoncokból tapasztalatokkal rendelkező felnőttek lettek/ lettünk de célunk változatlan. Közel 400 eseményt szerveztünk, több ezer euróval sikerült segítenünk ott, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Több tonna szeméttől szabadítottuk meg városunkat, mindezt köszönhetően számtalan segítőnknek és szponzorunknak, akik idejüket és anyagiakat nem sajnálva álltak a helloGúta mellett, amit ezúton is nagyon köszönünk és reméljük számíthatunk rájuk a jövőben is.

Miért mondott le az előző elnök?

A helloGúta egy évtizedes tevékenysége alatt több regionális jelentőségű projektet hozott tető alá, a kis polgári társulás egy meghatározó szervezetté nőtte ki magát. Forró Tibor az eddigi elnök és alapító nem szerette volna, hogy közéleti szerepvállalása és politikai funkciója a helloGúta örökségét más színben tüntesse fel mint ami. Azt gondolom ez példaértékű és helyes döntés volt.

További sok sikert kívánunk!

vncs

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb