Kultúra

István, a király iskolába megy- Varga Linda Bettina tovább jutott és ismét várja a szavazatokat

Elindult az István, a király iskolába megy program második fordulója. A versenyt magyarországi és külhoni magyar iskolás diákoknak hirdették meg. Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy Gútáról a II. Rákóczi Ferenc iskolából is jelentkeztek a megmérettetésbe, Varga Linda Bettina tovább is jutott és folytatja a versenyt.

A diákok produkcióit a zsűri és a közönség is értékelte. A versenyben március 31-ig lehetett szavazni, Bettina a harmadik helyen végzett az első fordulóban, így ismét várja a közönségtől a szavazatokat. A szavazásnak háromféle módja van: facebookon, gmailen, vagy google-fiókon keresztül lehet szavazni, pontozni kell a produkciót. (természetesen, a 10 a legjobb) A pontokból átlagot számolnak ki, a legjobb átlagot elérő szereplő nyer. Bettinára a következő linken lehet szavazni: https://www.iskolasistvan.hu/szavazas/183

A rockopera lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük a középkori Magyarország viselettörténetét, öltözködési és hajviseleti szokásait, és azok máig tartó hatását. De a mostani produkciónak fontos üzenete: a történelem nem csupán a múlt, sokkal inkább a jelen tanulságos magyarázata.

vncs

 

Fotó: atempo.skiskolasistvan.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb